Поглиблюємо знання з історії дипломатії і міжнародних відносин

30 жовтня 2018, 14:26

 

В понеділок, 29-го жовтня 2018 р. відбулась чергова зустріч учасників науково-навчального гуртка кафедри міжнародних відносин і суспільних наук «Дипломатія і геополітика: співвідношення понять та взаємовпливи». Проблематикою зустрічі цього разу стала тема «Емська депеша, чи чому війна за об’єднання Німеччини навколо Прусії увійшла в історію дипломатії і міжнародних відносин як франко-пруська, а не навпаки?».
 
За дорученням гуртківців доповідь на тему зробив науковий керівник гуртка, канд. іст. наук Асатуров С.К. який зосередив увагу на питаннях, що вони й досі позбавлені належної уваги поважних підручників, посібників, енциклопедій й навіть таких фахових видань, як, наприклад, Історії дипломатії, дипломатичні словники тощо.
 
 
По завершені доповіді в ході нетривалої, проте інтенсивної та насиченої дискусії присутні обговорили значення популяризації маловідомого в історії світової політики, деякі маніпулятивні технології, що вони пов’язані із використанням засобів масової інформації, зокрема, вже й у другій половині позаминулого сторіччя, поглибивши власні знання з предмету в цілому.
 
На завершення бакалаври визначились із темою наступного засідання: «Останній подвиг «майора Мартіна», присвячений деяким маловідомим сторінкам інформаційного забезпечення подій Другої світової війни. 
 
Бруслік Артур, 
староста гуртка, студент спеціальності «Міжнародні відносини»

Сергій Асатуров,
керівник гуртка, доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook