Інтенсивний курс польської мови розпочато

20 жовтня 2018 року

  18 жовтня 2018 року на гуманітарно-педагогічному факультеті розпочалися інтенсивні заняття з вивчення польської мови для студентів та викладачів НУБіП України. В межах умови про співпрацю між НУБіП України та Вроцлавським природничим університетом (Республіка Польща) до нас вперше завітала доктор наук Кароліна Биковська, яка протягом двох тижнів допомагатиме усім охочим оволодівати мовою найближчого сусіда та партнера. А охочих виявилося чимало – понад 50 осіб із числа студентів та викладачів різних факультетів і спеціальностей, включаючи факультет аграрного менеджменту, ветеринарної медицини, тваринництва та водних біоресурсів та ін.

 
    Заняття відбуваються у двох групах залежно від рівня володіння польською мовою: початковий А1 та середній А2-В1. Заняття рівня А1 передбачені для тих, хто вперше вирішив познайомитися з польською мовою, та є своєрідним впровадженням у мовний та культурний світ поляків. Заняття рівня А2-В1 спрямовані на розвиток та збагачення уже існуючих комунікативних навичок і вмінь слухачів, розширення лексичного запасу та отримання нових знань про культуру, історію та суспільне життя Польщі з уст носія мови.
 
    Під час неформальної зустрічі зі студентами та колективом кафедри романо-германських мов і перекладу пані Кароліна розповіла, що закінчила факультет полоністики Вроцлавського університету та факультет гуманітарних наук Павійського університету в Італії. Особливо жвавий інтерес у студентів викликав досвід навчання на післядипломних курсах перекладачів романських мов у Вроцлаві та практична перекладацька діяльність, адже це те, чим вони планують займатися професійно у найближчому майбутньому.
    Наразі інтенсивний курс з вивчення польської мови триває, тож на учасників очікує ще багато несподіванок, корисної інформації та незабутніх вражень.
Завідувач Центру полоністики
гуманітарно-педагогічного факультету,

PhD Оксана Захуцька  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook