Лекцію про новітню техніку NEW HOLLAND агроінженерам прочитав представник виробника

27 вересня 2018 року

      Для студентів та викладачів механіко-технологічного факультету продукт-менеджером компанії NEW HOLLAND Віталієм Каплюком, була прочитана лекція на тему: «Трактори компанії NEW HOLLAND».

     Лектор розповів про принципи роботи сучасних тракторних двигунів, ознайомив присутніх з використанням технологій TIER для зниження рівня викидів в атмосферу сажі та оксидів азоту у випускних газах, що наразі є гострою екологічною вимогою до виробників техніки в світі. Також Віталій звернув увагу на високий рівень автоматизації сучасних тракторів NEW HOLLAND, практично, всі процеси у цих машинах керуються автоматично завдяки бортовому комп’ютеру та системам управління. Наприклад, якість та кількість впорскування пального в камеру згорання двигуна регулюється системою COMMON RAIL, яка, також здійснює управління потужністю трактора та дозволяє на не максимальних обертах двигуна отримати максимальну потужність. Системи трансмісії SEMI POWERSHIFT та FULL POWERSHIFT дозволяють здійснювати перемикання передач без розриву потоку потужності, система HTS запамятовує послідовність дій та операцій на протязі гону і автоматично їх повторює при наступному проході агрегату. Для керування потужністю і швидкістю при роботі з причіпним обладнанням використовується система ISOBUS CLASS 3, керування диференціалом приводних коліс здійснюється системою TERRA LOCK.

     Робота всіх цих систем була детально обґрунтована та продемонстрована у відеоматеріалах, що викликало у слухачів неабиякий запал цікавості, який плавно перейшов до активної фази запитань та обговорення. Особливу активність у обговоренні приймали студенти першого року навчання магістратури, адже, майже, у всіх тематиках їхніх випускних робіт присутні енергетичні засоби та обладнання, яке працює з ними.

     Дякуємо Віталію Каплюку за якісне надання практичної актуальної інформації про рівень сучасної тракторної техніки, організаторам лекції – завідувачу кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. П.М. Василенка Юрію Гуменюку, професору Дмитру Войтюку та зазначимо, що зараз на механіко-ехнологічному факультеті відбуваються перемовини про співпрацю з компанією NEW HOLLAND з облаштуванням на базі кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. П.М. Василенка навчальної лабораторії з обладнанням компанії.


Ігор Сівак,
заступник декана
механіко-технологічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook