Аграрна студентська республіка: другий день

16 вересня 2018 року

     Другий день республіки зустрів нас яскравим сонцем і гарною погодою. Студенти з натхненням пішли на традиційну зарядку, яка всіх пробудила. Після смачного сніданку команди вирушили на змагання з футболу, настільного тенісу та на фотоквест.

     Першим проходив математичний квест. Учасники команд бігали територією комплексу, шукаючи листівки з питаннями. Відповіді на питання були представленні лише у цифрах, які у фіналі рахувалися разом. Всі вони стосувалися нашого студентського життя, до прикладу: «у якому році згорів 3 корпус і коли його відновили». Всі гравці були зацікавлені у перемозі і намагалися знайти якомога більше запитань. Складність викликав закон, який забороняє студентам ходити, як вони звикли. Мо жна було ходити лише спиною вперед. Якщо міністри ловили учасникі, які порушували цей закон, їм виносився штраф. Студентка факультету землевпорядкування Ірина Піддубняк розповіла нам про свої враження: «Це було дуже весело, цікаво та досить важко, але ми змогли». Перемогу у цьому математично-спортивному дійстві отримала команда механіко-технологічного факультету, прийшовши першою.

     Змагання з футболу розпочалися дуже інтригуючи. Кожна команда була наповнена духом перемоги. І це на перших хвилинах гри було видно. В перших змаганнях з футболу були представлені факультети аграрного менеджменту та юридичний.
     На перших хвилинах факультет аграрного менеджменту виривається вперед та забиває перший гол. По команді юристів було видно, як вони замутилися, але це дало їм натхнення грати ще краще. Навіть всі глядачі думали, що юридичний факультет переможе, та факультет аграрного менеджменту знову виривається вперед та забиває другий гол. До кінця гри залишається дуже мало часу, але результати гри вже не змінити. Переможці визначені.
      На другій грі з футболу були представлені такі з команд як: економічний факультет та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, вони дуже натхненно грали у футбол та здавалося, що вони з якоїсь збірної України, дуже сильні хлопці, ніхто не хотів поступатися своїм першим місцем. Тільки на останніх хвилинах гри команді інституту вдалося забити гол та, але економістам вже відігратися не вдалося.
      В третій грі були представлені факультети тваринництва та водних біоресурсів та факультет харчових технологій.
     Обидві команди демонстрували професійну гру, особливо запам’ятався вратар тваринників. Гра була дуже захопливою, ніхто не хотів поступатися перемогою.

     Всі наші команди Аграрної Республіки дуже сильні, але перемогу отримують найкращі.
     Настільний теніс - це не просто гра яка тренує лише тіло а й мозок. Дехто вважає настільний теніс відпочинком. Але це не так. Це були студенти економічного факультету які отримали сьогодні перемогу у цьому турнірі. Всі 13 факультетів висунули команди на це змагання але до фіналу дійшли лише дві. У важкій боротьбі економічний факультет виборів перше місце у агрономів. Хочу зауважити що у турнірі брали участі не лише хлопці а й дівчата, це було обов'язковою умовою.

     Також сьогодні до нас завітав ректор, перебуваючи у відпустці він, як наш батько, все одно печеться за життя університету. Прибувши, Станіслав Ніколаєнко розповів студентам про зустріч із Віталієм Кличком на якій вирішувалися питання щодо гарячої води у наших гуртожитках. Мер нашого міста пообіцяв дати гарячу воду до 20 вересня. Але все одно ректор пообіцяв впродовж року поставити бойлери у кожному гуртожитку. Також Станіслав Ніколаєнко повідомив про свою поїздку до Польщі, метою якої є обговорення з польськими університетами щодо обміну студентами.

     Президент Дювенжи Катерина провела ректору екскурсію по території нашого комплексу. Коли реактор прийшов на поле він не зміг стриматися та показав майстер-клас нашим хлопцям з пенальті і зробив спільне фото з нашими футболістами. Але наш студентський батько має хист не лише до футболу, а й до настільного тенісу. Зігравши декілька партій він рушив до кабінету міністрів де розповів кілька анекдотів, та про своє студентське життя. Також ректор наголосив на тому, щоб вибори студентської голови не були сфальсифіковані, кожен студент має право висловити свою думку.

     Наступним в розкладі змаганням був: фото-квест. Командам було представлено 8 завдань - це 8 фотокарток з певними міністрами та 3 фотокартки з місцем яке вони повинні ідентично відобразити зі своєю командою. Виграє той хто перший виконає всі завдання. За цим було цікаво спостерігати, вони всі бігали, робили якісь цікаві пози та проявляли креативність. Це було дуже круто та весело.

     Інтерв`ю зі студенткою гуманітарно-педагогічного факультету Вікторією Мацолою:

– Що таке фото квест ?
     – На перший погляд - це здавалася просто гра в якій треба проявити оригінальність, швидкість реакції і якомога цікавіше відобразити фотографію.

– Що ти очікуєш від гри?
     – Для нас це можливість позмагатися з іншими командами і звичайно ж перевірити свою зібраність, креативність та швидкість у цій грі.

     Потім по розкладу змагань був представлений марафон: командам різних факультетів треба було пробігти навколо волейбольного стадіону, дівчатам 3 кола, а хлопцям 4 кола. Всі справлялись на вищому рівні, після цього всі пробігали по драбині та стрибали на скакалці 50 разів, потім поспішали до лінії яка була розташована на волейбольному майданчику та човниковим бігом передавали папірці з одного кінця в інший. Потім дівчата бігли на старт та застрибували хлопцям на плечі які повинні були пронести дівчат з одної сторони стадіона в інший, минаючи стаканчик.

     Найграндіозніше дійство – «Міс та Містер Аграрної Республіки» розпочався дуже гучними оплесками глядачів та співами учасників популярних пісень. Було дуже атмосферно та цікаво спостерігати, як представника різних факультетів співають та викрикують. Саме тоді я зрозуміла – НУБіП немов одна велика сім‘я. Всі учасники унікальні креативні та не схожі один на одного. Кожну команду представляв хлопець та дівчина. Конкурсна програмала складалась з дефіле-визитки у стилі "Vouge", конкурсу талантів та дефіле у вечірніх нарядах. Оплески у актовій залі були настільки гучними, що чутно було навіть до самого Києва. Скільки танцюристів, співаків, авторів та просто харизматичних людей навчається у нашій Alma-mater.

     Серед 13 чудових пар дуже складно обрати переможця, але конкурс є конкурсом.

     Отже Віце містером стає студент факультету харчових технологій – Олександр Павелко, Віце-місЯна Павленко, економічний факультет. Переможець глядацьких симпатій – Даніл Кармазін, економічний факультет, дівчина, яка підкорила мешканців Республіки більш за всіх – Єлизавета Бережна – факультет захисту рослин, біотехнологій та екології.

     "Міс Аграрна Республіка 2018"Мар’яна Баленко студентка економічного факультету. Перші враження, про які вона нам розповіла:
Я була в минулому році на студреспубліці, я нічого тут не знала що і як, а от в цьому році коли вже є навички, трішечки то вже простіше. Ідеї та костюми прийшли до мене в останній момент, все це було для мене дуже не очікувано. Але я дуже щаслива отримати таке почесне звання. Найгарніший хлопець – Халонєн Дмитрофакультет захисту рослин, біотехнологій та екології.
     Коли ми спитали в нього, чому саме він став Містером Республіки 2018, він відповів: "Все це через те  що я обрав правильну пісню та правильного співака. Без коментарів".  Ті, хто були на Республіці зрозуміють, адже те, що було на Республіці, залишається на Республіці.

     Отже, другий день завершено, попереду - обрання Президента та нагородження найкращої команди. Чекаємо...

Юлія Іконнікова та Дуброва Юлія,
студентки гуманітарно-педагогічного факультету, 2 курс, 1 група


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook