Випускниця ліцею Альдана Котова з Кривого Рогу: обираю за покликанням «Ветеринарну медицину» в НУБіП – університеті, що надає гідний рівень знань і практичної підготовки

2 липня 2018 року

     Сьогодні про вибір місця для навчання розмовляємо із випускницею Криворізького природничо-наукового ліцею (м. Кривий Ріг) Альданою Котовою – активною учасницею науково-дослідних робіт та громадською активісткою із вивчення тваринного світу України, проблем фауни, що знаходиться на межі зникнення.

– Чому обрала «Ветеринарну медицину» і саме НУБіП України?
     – З дитинства люблю тварин. Мене завжди турбували і хвилювали причини, що призводили до їхнього захворювання. Хотілося їм допомогти, вилікувати та доглядати за ними. З плином часу ці почуття посилилися і перетворилися в професійний інтерес. Тепер я дуже хочу присвятити цьому своє життя. Тому вирішила вступати на факультет ветеринарної медицини.

     Знайшла багато інформації про ветеринарні виші в Україні. Перечитала масу відгуків від колишніх студентів, ознайомилася з рейтингами навчальних закладів вищої освіти. І зупинила свій вибір на НУБіП, як найкращому по відгуках та рейтингу вишів, що надає гідний рівень знань і практичної підготовки зі спеціальності «Ветеринарна медицина». Крім того, наш лікар ветеринарної клініки «Лямур» (Кривий Ріг) Руслан Христич наполегливо радив мені вступати саме туди. Щоб впевнитись в своєму виборі, приїхала до Києва і відвідала НУБіП, зокрема, факультет ветеринарної медицини. Мене зустрів представник керівництва (заступник декана Василь Данілов), який провів екскурсію по факультету, розказав все про студентське життя в НУБіП України. Мені сподобалося обладнання навчальних корпусів, лабораторій, організація навчального процесу, персонал і усміхнені студенти.

– Чого очікуєш від навчання в університеті?
     – Великого багажу глибоких знань і практичного досвіду. Я докладу всіх зусиль, щоб отримати їх і стати висококваліфікованим фахівцем.

– Чи маєш вже якісь плани після закінчення навчання?
     – Планую займатися улюбленою справою – порятунком і лікуванням тварин. Я хотіла б відкрити власну клініку і весь час присвячувати тваринам. Крім того, мені подобається наукова робота. Сподіваюся в майбутньому поєднувати дослідження і практичну діяльність.

– Які маєш уподобання, крім навчання. Можливо досягнення в спорті, мистецтві?
     – За час навчання в ліцеї я додатково навчалася в музичній школі і тепер маю середню музичну освіту по класу фортепіано. Музика дала мені нові знання і зробила мій характер більш врівноваженим. Окрім того, я паралельно закінчила художню школу, досить непогано малюю. Маю відзнаки та нагороди з художніх конкурсів. Малювання та верхова їзда на конях стало одним з моїх улюблених хоббі. Неодноразово виступала на всеукраїнських студентських форумах і завойовувала призові місця.

  

Розмову вів заступник декана
факультету ветеринарної медицини
Василь Данілов

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook