120-річчю НУБіП: на алеї слави відкрили пам’ятники ще трьом фундаторам університету

25 травня 2018 року

    Вже стало традицією у День народження університету вшановувати наших предтеч і фундаторів вишу. Тож у ювілейний 120-й рік алея слави поповнилася ще трьома погруддями наших вчених за авторства Ігоря Бєлова.

     Першим відкрили пам’ятник доктору сільськогосподарських наук, професору, академіку, видатному вченому у галузі тваринництва, організатору аграрної науки і освіти в Україні, талановитому керівнику, вченому світового рівня з годівлі сільськогосподарських тварин та птиці Богданову Григорію Олександровичу. Саме за його ініціативи, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко, та при підтримці Уряду УРСР було побудовано 3 навчальні корпуси, 3 гуртожитки, 5 житлових будинків для співробітників, молочний комплекс НДГ «Великоснітинське» та багато інших об’єктів в університеті. Виконали таку почесну місію професор Василь Костенко та академік Микола Безуглий.

     Наступний пам’ятник доктору сільськогосподарських наук, професору, видатному вченому у галузі рослинництва, фундатору контрольно-насіннєвої справи в Україні Петру Родіоновичу Сльозкіну відкрили професор Світлана Каленська та Анатолій Стріхар.

     Увіковічнили пам’ять у погрудді також Погребняку Петру Степановичу – українському вченому-лісівнику і грунтознавцю, доктору географічних наук, професору, академіку АН УРСР. Петро Степанович є засновником української типологічної наукової школи в лісівництві та основоположником методу порівняльної екології. Саме професор Погребняк створив вчення про природну родючість лісових грунтів та еколого-лісівничий напрямок в лісівництві. Відкрили пам’ятник професори Роман Василишин та Олександр Бабіч.

     Тож нехай це святе місце, наголосив, звертаючись до колег, гостей і студентів, ректор Станіслав Ніколаєнко, буде нагадуванням кожному з нас про те, як треба працювати і любити свій університет, свою Україну, з якою наполегливістю і силою волі долати перешкоди на шляху до визнання. Адже лише в напруженій праці, творчому науковому пошуку ми відродимо Україну, виведемо її в число передових країн світу.

З води і роси!

Ольга Наконечна 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook