Практичне навчання студентів – наближення майбутніх фахівців до аграрного бізнесу

30 квітня 2018 року

     Виїзний практичний семінар на базі фермерського господарства «Тетяна-2011» ТМ Zinka (с. Усівка, Згурівського району Київської області) відбувся з метою проведення інструктажу для студентів економічних спеціальностей 3 року навчання ОС “Бакалавр” щодо проходження практичного навчання та збору даних господарства в рамках міжнародного проекту ERASMUS+ «Від теоретично-орієнтованого до практичного навчання у аграрній сфері» (TOPAS).

     Протягом семінару керівник господарства Василь Цвик поділився власним досвідом створення та розвитку передового фермерства. У ФГ "Тетяна 2011" налічується 567 голів кіз альпійської та зааненської порід французької селекції. Фермер Василь має власну сироварню та випускає продукцію торгової марки Zinka, яку можна знайти на полицях столичних маркетів.

     Під час знайомства з господарством завдання студентів полягало в опрацюванні розроблених кейсових завдань щодо збору даних. Значна увага студентів була зосереджена на питаннях витрат на корми, ціни реалізації продукції та технічного забезпечення господарства.

  

      Приємною несподіванкою для студентів стала організована паном Василем та пані Вітою дегустація продукції ТМ Zinka.  

    Кінцевим результатом передбачається розроблення студентами групових проектів щодо оптимізації виробничого процесу в тваринництві з використанням зібраних даних.

Катерина Тужик,
доцент кафедри економічної кібернетики

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook