Виїзна весняна школа «Юний філолог» провела профорієнтаційну роботу в Києво-Святошинському районі

14 квітня 2018 року

     12 квітня 2018 р. Білогородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Києво-Святошинської районної державної адміністрації гостинно зустріла студентів 4 курсу, членів наукового гуртка «Подорож країнами і континентами».

 

     Для кафедри романо-германських мов і перекладу стало доброю традицією залучати студентів-філологів старших курсів до роботи з абітурієнтами. Отже, Балас Інна, Курилко Олена, Погукай Карина, Куца Аліна розповіли учням 9-тих та 10-тих класів історію створення Національного університету біоресурсів і природокористування України, який в цьому році святкуватиме 120-річчя. Вони акцентували увагу на досягненнях університету та перспективах зростанняв самих різних напрямках. Дівчата детально також розповіли про гуманітарно-педагогічний факультет, прокоментували кожну із спеціальностей нашого факультету, поділилися власними думками про переваги навчання на факультеті.

     Організатори заходу, доценти Колодіна Л.С. і Бабенко О.В., підкреслили, що кафедра романо-германських мов і перекладу є однією з випускових кафедр факультету і забезпечує підготовку студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр», «Магістр» денної і заочної форми навчання за напрямом «Філологія» (англійсько-український, німецько-український, французько-український, польсько-український переклад).

 

     Викладачі наголосили про можливості закордонного безкоштовного стажування в Шеньянському аграрному університеті (Китай) та в Поморській академії в Слупську (Польща), а також звернули увагу на спільний українсько-польський проект «подвійних дипломів», за яким студенти отримують державні дипломи українського та європейського зразка, матимуть змогу отримати якісну європейську освіту, закордонний досвід. Студенти також розповіли про поширення зав’язків університету з іншими європейськими країнами такими, як Греція, Італія, Франція, США.

     Абітурієнтів зацікавив той факт, що навчання на факультеті відбувається англійською, німецькою, польською і французькою мовами. Вони не залишилися байдужими до того факту, що на факультет часто приїжджають носії мови для обміну досвідом роботи та встановлення нових контактів для плідної співпраці на всіх рівнях.
     Продемонстрований проморолик факультету, інтерактивні англомовні завдання, вікторини, які були проведені членами наукового гуртка, ще раз переконали, що найталановитіші і найкреативніші гуманітарії навчаються тільки в НУБіП. Захід був проведений українською, англійською, польською мовами, що викликало жвавий інтерес школярів до зустрічі, а солодкі призи за активну участь підвищили мотивацію та створили святковий настрій.

     Щиро дякуємо керівництву факультету та школи за підтримку та створення умов для плідної роботи весняної школи «Юний філолог».

Олена Бабенко, Лариса Колодіна,
доценти кафедри романо-германських мов і перекладу

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook