Студентка Марина Бондаренко стала срібним призером Всеукраїнської олімпіади з «Професійної освіти»

13 квітня 2018 року

     Цього тижня відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Професійна освіта», у якій вперше взяли участь представники нашого університету, адже тепер ми готуємо бакалаврів і за цією спеціальністю. Призове місце студентки Марини Бондаренко на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Професійна освіта» стала ще одним вагомим трофеєм у кошику нагород молоді гуманітарно-педагогічного факультету.

     Перемога була очікуваною, адже за час навчання у НУБіП України Марина Бондаренко проявила себе як сумлінна, старанна, відповідальна та творча особистість. Марина вже втретє бере участь у студентських олімпіадах, тому досвід та ретельна підготовка дозволили отримати такий високий результат. Працювала над підготовкою студентки до ІІ етапу доцент кафедри педагогіки, кандидат педагогічних наук Світлана Виговська та науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки та інших кафедр гуманітарно-педагогічного факультету забезпечуючи повноцінну теоретичну та методичну готовність.
     Підготовці Марини Бондаренко до виступу на олімпіаді сприяв декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук, а супроводжував Марину та допомагав на високому рівні презентувати себе і наш університет завідувач кафедри педагогіки Сопівник Руслан Васильович.

     Ректор Української інженерно-педагогічної академії у м. Харків Олена Коваленко, вітаючи конкурсантів та педагогів, що їх супроводжували, наголосила на тому, що професійна освіта є пріоритетною сферою в соціально-економічному, духовному і культурному розвитку України, тому надзвичайно важлива роль у системі освіти належить педагогам з професійної освіти. Голова журі, проректор Української інженерно-педагогічної академії, доктор педагогічних наук, професор Микола Лазарєв та члени журі компетентно та справедливо оцінювали виступи учасників.

     Організатори підготували для учасників цікаву екскурсію до екопарку «АВЕК» та історичний дискурс, присвячений 100-річчю від дня народження Василя Сухомлинського під назвою «Василь Олександрович Сухомлинський очима педагогічної молоді».
     У ході Всеукраїнської олімпіади, паралельно, відбувся науково-методичний семінар на тему «Інноваційні технології професійного навчання в контексті викликів XXI століття», в якому взяли участь керівники делегацій з різних закладів вищої освіти України. У ході семінару представник НУБіП України, завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник, поділився досвідом організації виховної роботи, представив учасникам розроблену ученими-педагогами на чолі з ректором НУБіП України, членом-кореспондентом НАПН України, доктором педагогічних наук, професором Станіславом Ніколаєнком програму виховання студента «Фахівець, громадянин, патріот», яка викликала загальний інтерес на тлі глобальної і загальнонаціональної ціннісної кризи.
     Олімпіаду було проведено у три тури: перший тур (10 квітня) – теоретичний, був спрямований на визначення рівня теоретичних знань конкурсантів з теорії та методики професійної освіти, другий тур (10 квітня) – творчий, завданням конкурсантів було розв’язання педагогічних задач та ситуацій в професійній освіті та вихованні, третій тур (11 квітня) – практичний, відбувся попередній розгляд і оцінювання дидактичного проекту уроку (заняття) для учнів (студентів) професійних навчальних закладів та демонстрація фрагменту даного уроку. Всього змагалися 24 представники з найвидатніших українських закладів вищої освіти.

     У всіх турах олімпіади Марина Бондаренко продемонструвала свої блискучі теоретичні знання та практичні навички педагога, і посіла ІІ місце, поступившись лише учаснику з Харківського національного педагогічного університету. Отримавши високі бали у теоретичному та творчому турах, Марина закріпила результат, прекрасно проявивши і власні практичні педагогічні навички під час презентації фрагменту розробленого заняття.

Наталія Варивода,
асистент кафедри педагогіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook