Навчально-методична рада розглянула акредитаційні та ліцензійні справи, затвердила відкриття магістерських програм та нових навчальних лабораторій

27 березня 2018 року

     Голова навчально-методичної ради Сергій Кваша відкрив засідання питанням доповісти деканам факультетів та директорам ННІ про стан підготовки до «Дня відкритих дверей». Після обговорення було прийнято рішення активізувати роботу у цьому питанні та тримати під особистим контролем перебіг підготовки і проведення цієї події.

     Наступний ряд питань, що виносився на розгляд ради присвячений акредитаційним та ліцензійним справам у базовому закладі та відокремлених підрозділах НУБіП України.

     Першими розглянули акредитаційні справи у сфері вищої освіти підготовки фахівців за першим (бакалаврським) рівнем зі спеціальностей 121 – «Програмна інженерія» обсягом 50 осіб та 123 – «Комп’ютерна інженерія» обсягом 50 осіб, про підготовку яких доповіла декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова.
     Наступний доповідач, декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, представив на розгляд ради ліцензійну справу у сфері вищої освіти підготовки фахівців за першим (бакалаврським) рівнем зі спеціальності 103 «Науки про Землю» обсягом 25 осіб.

     Начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько презентував ліцензійну справу у сфері освітньої діяльності професійно-технічне навчання ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут»: робітнича професія 7436 – Швачка (2 розряд) обсягом 15 осіб.

     Заступник директора з навчально-методичної роботи ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» Лазаренко П.В. представив на розгляд ліцензійні справи у сфері освітньої діяльності професійно-технічне навчання за робітничими професіями:

  • 8331 Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія В1) 50 осіб;
  • 8331 Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії А2) 50 осіб;
  • 7231 Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів (50 осіб);
  • 7212 Електрозварник ручного зварювання (50 осіб);
  • 7241 Електромонтажник силових мереж та електроустаткування (50 осіб).

    Також він виніс на розгляд атестаційні справи ліцензованих робітничих професій ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж»:

  • 7241 Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування;
  • 8331 Тракторист-машиніст сільськогосподарського (Лісогосподарського) виробництва (категорія А1);
  • 7233 Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування.

     Розгляд акредитаційної справи ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» щодо діяльності з надання освітніх послуг у сфері вищої освіти з підготовки фахівців за напрямом 6.070101 «Транспортні технології (за видами транспорту)» обсягом 50 осіб представив Олег Єресько.

     Про ліцензійну справу у сфері вищої освіти в ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» підготовки фахівців за першим (бакалаврським) рівнем зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» доповів директор коледжу Сергій Михайлов.

     Декан економічного факультету Анатолій Діброва виніс на рішення навчально-методичної ради питання про відкриття магістерської програми «Регіональна економіка» ОС «Магістр» спеціальності 051 «Економіка» в межах освітньої програми «Прикладна економіка».

     З аналогічним питанням виступила декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко, яка презентувала магістерську програму «Нутриціологія» (наука про здорову їжу) ОС «Магістр» в межах спеціальності 181 «Харчові технології».

     Неабияку дискусію викликало обговорення змін в оновленому «Положенні про заліки та екзамени у НУБіП України», яке винесла на розгляд ради начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх. Після тривалого обговорення зміни були частково підтримані та затверджені. Це стосувалось оновленої форми екзаменаційних відомостей, які стали менш бюрократичними.

     Про створення навчальної лабораторії «AGMEMOD» на базі економічного факультету доповів декан Анатолій Діброва. А про створення навчально-наукової лабораторії «Центр репродуктології дрібних домашніх тварин з банком сперми» на базі факультету ветеринарної медицини доповів декан Микола Цвіліховський.

     Професор Микола Ільчук виніс на розгляд питання, яке стосується запровадження на технологічних спеціальностях дисципліни яка допоможе студентам у започаткуванні власної справи на основі бізнес-проектування. На думку доповідача це можна вирішити шляхом введення в навчальний процес дисципліни «Основи агробізнесу» (для технологічних спеціальностей).

     На завершення засідання за поданням директора наукової бібліотеки університету Тетяни Кіщак було затверджено «План видань підручників і навчальних посібників у НУБіП України на 2018 рік».

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook