У видавництві IGI Global (Пенсільванія, США) вийшла в світ монографія Handbook of Research on Renewable Energy and Electric Resources for Sustainable Rural Development

16 березня 2018 року

     IGI Global (раніше Idea Group Publishing) – міжнародна академічна видавнича компанія, що спеціалізується на публікації результатів наукових досліджень, знаходиться в м. Херш, штат Пенсільванія, США. Видає книги, енциклопедії, журнали та навчальні матеріали. Видання IGI Global індексуються Cabell, Compendex, Inspec, PsycINFO, Scopus і Thomson Reuters.

     Матеріал монографії спрямований на надання інформації і досягнень у сферах електротехнологій, ефективного використання електричних ресурсів та відновлюваних джерел енергії (https://www.igi-global.com/book/handbook-research-renewable-energy-electric/181763#table-of-contents).

     Авторами цієї роботи стали фахівці і дослідники, що працюють у галузях енергоефективності, енергозберігаючих технологій, енергопостачальних систем декількох країн світу. Від НУБіП України в монографії прийняли участь професор Козирський Володимир, доценти Савченко Віталій і Синявський Олександр (Chapter 24. Presowing Processing of Seeds in Magnetic Field, pages 576-620 - Передпосівна обробка насіння в магнітному полі).

      

      Матеріали монографії, кожен розділ, отримали позитивні рецензії вчених 5 країн світу.
   Тематика розділів монографії: сонячні теплоенергетичні установки, вітроустановки; малі гідроелектростанції; специфічні методології оцінки потенціалу ВДЕ, виготовлення та застосування когенераційних термом модулів; рекомендації з використання вітрових електростанцій; потенціал відновлюваних джерел енергії в різних країнах та віддалених територіях; методи діагностики та моніторингу стану енергетичного обладнання; інноваційні повітряні лінії 10…110 кВ; резонансні електроенергетичні системи для електричних мереж з використанням поновлюваних джерел; передпосівна обробка насіння в магнітному полі та ін.

     Метою досліджень авторів від НУБіП України було встановлення механізму дії магнітного поля на насіння, визначення найбільш ефективного режиму передпосівної обробки насіння в магнітному полі та конструктивних параметрів відповідного обладнання.
     Теоретичними і експериментальними дослідженнями доведено, що під дією магнітного поля прискорюється швидкість хімічних реакцій, які протікають в рослинних клітинах, підвищується розчинність солей і добрив та проникність клітинних мембран, що прискорює дифузію через них молекул і іонів, що призводить до збільшення концентрації іонів в клітині та молекул кисню і зростання водопоглинання насіння. Передпосівна обробка насіння сприяє підвищенню енергії проростання на 25 – 40%, схожості – на 30 – 35%. Найкращі результати отримані при невеликій енергетичній дозі обробки (1,5–2,5 Дж∙с/кг).

     Найефективнішим режимом передпосівної обробки насіння в магнітному полі є магнітна індукція 0,065 Тл при чотириразовому перемагнічуванні і швидкості руху насіння 0,4 м/с. При такому режимі обробки врожайність сільськогосподарських культур в середньому підвищується на 20-25% і покращується якість продукції.

     Автори від ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження отримали запрошення до участі у виданні наступної монографії. Науковці кафедр електроприводу і електротехнологій, автоматики і робототехнічних систем та електропостачання представлять результати своїх досліджень науковому світу в монографії «USE OF WIND INSTALLATIONS IN RURAL ELECTRIC NETWORKS».

     Автори монографії висловлюють щиру вдячність гуманітарно-педагогічному факультету за допомогу в перекладі матеріалів монографії.

Семен Волошин,
заступник директора
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook