Стан та перспективи досліджень у селекції сільськогосподарських тварин

6 березня 2018 року

   21 лютого 2018 року завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин, доктор сільськогосподарських тварин Рубан Сергій Юрійович прийняв участь в засіданні Президії Національної академії аграрних наук України з питань досліджень у селекції сільськогосподарських тварин за використання методів молекулярної біології.

      З доповіддю виступила заступник директора з наукової роботи Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН, академік НААН Ковтун С.І. В обговоренні прийняли активну участь вчені провідних науково-дослідних установ НААН, від НУБіП України в якості експерта виступив Рубан Сергій Юрійович. Вони зазначили, що для сучасного етапу розвитку методів селекції сільськогосподарських тварин характерним є широке використання результатів досліджень з молекулярної біології, що вивчає структури, які зберігають і формують генетичну інформацію, їх функціональні властивості, зокрема спадковість і мінливість селекційних ознак.

      Завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин проінформував присутніх про те, що на факультеті тваринництва та водних біоресурсів йде робота по створенню лабораторії з проведення генетичних досліджень. Було досягнуто домовленості про тісну співпрацю та можливість проведення стажування магістрів з Інститутом розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця, Інститутом рибного господарства, Інститутом свинарства та АПВ НААН.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook