Профорієнтаційна робота з позиції "рівний-рівному"

2 березня 2018, 21:47

Науковцями доведено, що взаємодія між людьми з позиції "рівний-рівному" завжди має високу ефективність. Тому цей досвід покладений і в основу профорієнтаційної роботи, який успішно практикує кафедра педагогіки. З цією метою створюються студентські профорієнтаційні бригади, які розповсюджують інформацію про випускові спеціальності "Професійна освіта" та "Освітні, педагогічні науки" так би мовити "з перших вуст".

У цю роботу активно включилися і студенти-першокурсники спеціальності "Професійна освіта" (доречі - це перший набір студентів). Так, 19 лютого студентки Оксана Боровик та Ольга Метелиця відвідали Прилуцький агротехнічний коледж Чернігівської області, де зустрілися з випускниками 4 курсу.

 

Випускників коледжу детально ознайомлено зі спеціальністю "Професійна освіта (технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства)"; Правилами прийому на 2018 рік; переліком дисциплін, які будуть вивчати студенти. Також акцентовано, що випускники спеціальності після завершення навчання будуть обіймати посади: викладач професійного навчально-виховного закладу; викладач професійно-технічного навчального закладу; методист заочних шкіл і відділень; молодший науковий співробітник; викладач; вихователь-методист; методист; інспектор середніх спеціальних та професійно-технічних навчальних закладів; інспектор-методист.

 

У школі № 269 м. Києва профорієнтацію провела студентка групи СП-1502 Маргарита Виноградова (наставник групи Васюк О.В.). Студентка наголосили на перевагах навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, а також на унікальності спеціальності "Професійна освіта", яка дозволяє за роки навчання отримати, окрім педагогічної освіти, глибокі та міцні знання з конкретної спеціалізації.

Більшість абітурієнтів проявили зацікавленість щодо вступу до НУБіП України, про що засвідчили їх запитання, на які отримали вичерпні відповіді, а також залишені контакти для подальшої співпраці. Тож бажаємо їм успішного завершення навчального року і сподіваємось, що скоро вони поповнять лави студентів університету.

Студентки групи ПО-17001
Оксана Боровик, Ольга Метелиця,
СП-1502 Маргарита Виноградова,
наставники груп Світлана Виговська, Оксана Васюк

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook