Олімпіади

1 лютого 2018 року

На виконання наказу МОН України від 06.12.2017 р. №1572 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2017-2018 начальному році» та наказу ректора НУБіП України Про проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2017-2018 н.р.,на базі кафедри обліку та оподаткування пройшли олімпіади із спеціальності та навчальних дисциплін, переможці І туру відібрані та зареєстровані на ІІ тур Всеукраїнських олімпіад серед українських студентів.

 

Перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади із загально-професійної дисципліни «Управлінський облік» було проведено 13-14 лютого 2018 р. В олімпіаді брали участь студенти спеціальності «Облік і оподаткування» («Облік і аудит») 3 СТ, 4 та 5 курсу. Всього 72 особи. Учасникам було запропоновано конкурсні завдання з дисципліни «Управлінський облік».

     
 
Журі, яке оцінювало роботи студентів, очолила завідувач кафедри обліку та оподаткування, д.е.н. професор Калюга Є.В. Склад журі: заступник декана економічного факультету, к.е.н., доцент Шиш А.М., д.е.н. професор Лазаришина І.Д., к.е.н., доценти Тивончук С.В., Мельянкова Л.В. Оцінювання завдань олімпіади проводилось за 100-бальною шкалою.             
 

Переможцями стали студентки ОС «Бакалавр»:
1 місце Маріуца Ангеліна;
2 місце Степанюк Юлія;
3 місце
Кошовська Олена.

Також 20 лютого в 231 аудиторії відбувся І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з спеціальності «Економіка» (Економіка підприємства). В якій взяли участь 18 студентів 4 курсу освітнього ступеня «Бакалавр» та 3 студентів ОС "Магістр" економічного факультету. Конкурсну комісію, яка оцінювала роботи студентів, очолив завідувач кафедри підприємництва та організації агробізнесу Микола Максимович Ільчук.

 

 

 

Учасникам олімпіади були запропоновані до виконання завдання, які мали визначити рівень як теоретичної так і практичної підготовки студентів у формі тестування та рішення практичних ситуаційних завдань. Найвищий рівень теоретичної і практичної підготовки з економічних дисциплін показали і стали переможцями І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади такі студенти: І місце – Семінський Андрій АнатолійовичІІ місце– Товстенко Ірина ОлегівнаІІІ місце - Моргун Світлана Олегівна, Войтенко Марія Андріївна.

Наступним було проведено 21 лютого 2018 р. Перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади із загально-професійної дисципліни «Організація і методика аудиту»  В олімпіаді приймали участь 43 студента 5 курсу ОС «Магістр» економічного факультету, спеціальності «Облік і оподаткування».


Студентам було запропоновано конкурсні завдання дисципліни «Організація і методика аудиту». 
Склад журі: голова - д.е.н. професор, зав. кафедри обліку та оподаткування Є.В. Калюга, члени журі: заступник декана економічного факультету, к.е.н., доцент А.М. Шиш, к.е.н., доценти кафедри обліку та оподаткування О.М. Ганяйло, Н.П. Кузик, К.В. Шевчук.
 
В результаті проведення підсумків олімпіади на основі кількості набраних балів визначено переможців:
1 місце – Євгеній Гужва
2 місце – Оксана Ковалевич, Василь Швець
3 місце –
Олеся Ковтуняк
 
Також 20-22 лютого 2017 р. І етап Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Облік і оподаткування». В олімпіаді брали участь студенти, 4 курсу за напрямом підготовки «Облік і аудит» та 1 курсу ОС«Магістр» спеціальності «Облік і оподаткування». Всього 90 осіб.
 

  

  Склад журі: голова - д.е.н. професор, завідувач кафедри статистики та економічного аналізу В.К. Савчук. Члени журі: завідувач кафедри обліку та оподаткування д.е.н., професор Є.В. Калюга, заступник декана економічного факультету, к.е.н., доцент А.М. Шиш, к.е.н., доценти кафедри обліку та оподаткування С. В. Тивончук, Н. П. Кузик, К. В.Шевчук.
Студентам були запропоновані конкурсні завдання з фінансового обліку, управлінського обліку, аудиту, звітності підприємств та економічного аналізу. Вичерпна відповідь на кожне з поставлених питань (згідно Положення про проведення Всеукраїнської олімпіади, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 13.12.2012 № 1410) зі спеціальності “Облік і аудит” оцінювалася так:
фінансовий облік (задача) - 15 балів; звітність підприємств (задача) – 15 балів; управлінський облік (задача) – 15 балів; аудит (задача) – 15 балів;
економічний аналіз (задача) – 15 балів; тести з фінансового та управлінського обліку, аудиту, звітності підприємств, АРМ бухгалтера, економічного аналізу, обліку в оподаткуванні – 25 балів. 
Максимальна кількість балів - 100     

В результаті проведення підсумків олімпіади на основі кількості набраних балів, які набрав кожний із учасників визначено:
       1 місце – Ковтуняк О.О.; 1 курс ОС «Магістр»;
       2 місце – Степанюк Ю.М. 4 курс ОС «Бакалавр», Ковалевич О.С. 1 курс ОС «Магістр»;
      3 місцеШендерівська Ю.В.1 курс ОС «Магістр», Птуха Д.Д. 1 курс ОС «Магістр», Чмелюк Т.В. 4 курс ОС «Бакалавр»,   Мельниченко О.В. 1 курс ОС «Магістр»,  Мятенко А.В. 1 курс ОС "Магістр
".
 
Також кафедрою фінансів з 5 по 24 лютого було організовано і проведено І етапи Всеукраїнської студентської олімпіади з фахових дисциплін: "Державні фінанси", "Фінанси", "Інвестування", "Фінансовий менеджмент". А також було проведено І етап Олімпіади зі спеціальності «Фінанси і кредит» спільно з кафедрами «Фіскальної політики і страхування» та «Банківської справи».
В І етапі Олімпіади з дисципліни «Державні фінанси» взяли участь 54 студенти ОС «Магістр» 1 року навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». Випробування передбачало виконання письмового завдання, яке включало теоретичні питання та практичні завдання розрахункового характеру. Завдання формувалися за розділами навчальних дисциплін, таких як: Бюджетна система, Місцеві фінанси, Бюджетний менеджмент, Казначейська справа.
   Переможцями стали І місцеБогатько Аліна, ІІ місцеОдарчук Катерина, ІІІ місце Лисенко Наталія.
 
 
   
 

І етап Олімпіади зі спеціальності «Фінанси і кредит» пройшов серед студентів ОС «Магістр» 1 року навчання спеціальності «Фінанси банківська справа та страхування». В випробуванні взяли участь 54 студенти. Завдання І етапу Олімпіади формувалися відповідно до програми таких навчальних дисциплін, як: Фінанси, Гроші та кредит, Фінанси підприємств, Бюджетна система, Податкова система.
Переможцями стали І місцеКатерина Одарчук, ІІ місцеСвітлана Клименко, ІІІ місцеКатерина Григоренко.

В Олімпіаді з дисципліни «Фінанси» взяли участь 160 студентів ОС «Бакалавр» 2Ст і 3 курсу спеціальності «Фінанси і кредит», 3-4 курсу спеціальності «Облік і аудит» та 4 курсу спеціальності «Економіка підприємства». Учасникам були запропоновані завдання з дисципліни «Фінанси» за темами: Предмет фінансової науки як пізнання сутності фінансів, історія та еволюція фінансів, фінансова система і фінансова політика, податки, бюджет, державний борг та державний кредит, місцеві фінанси, страхування, фінансовий ринок, фінанси домогосподарств, міжнародні фінанси та фінансова безпека держави.
Переможні місця отримали: Герасимчук АнастасіяІ місце, Тишук ІринаІІ місце, Сухий Олег ІІІ місце.

 
 
  
 

З дисципліни "Інвестування" в олімпіаді взяли участь студенти 4 курсу спеціальності "Фінанси і кредит", «Економіка підприємства», 2 скороченого терміну навчання спеціальності "Фінанси банківська справа та страхування", а також магістри 1 року навчання спеціальності «Фінанси банківська справа та страхування». Всього за призові місця змагалося 186 учасників. Випробування передбачало виконання письмового завдання, яке включало теоретичні питання та практичні завдання розрахункового характеру. Завдання формувалися за розділами навчальної дисципліни «Інвестування». Переможні місця отримали: Парасочка Павло - І місце, Єрохіна Євгенія - ІІ місце, Бойченко Ірина - ІІІ місце.

   З дисципліни "Фінансовий мененджмент" в олімпіаді взяли участь 45 студенти 1 року навчання ОС «Магістр» спеціальності "Фінанси банківська справа та страхування". Завдання носили розрахунковий характер. Переможні місця отримали: Волянська Вікторія - І місце, Боньковська Марина - ІІ місце, Кубарська Світлана - ІІІ місце.

                    
 

Переможців привітала завідувач кафедри проф. Давиденко Надія Миколаївна, яка вручила почесні грамоти та побажала гідно представити наш університет у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади.

 

 

  

 

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook