На кафедрі фармакології та токсикології відбулась виставка «Видання «Ветеринарної токсикології» − у розрізі століть»

23 лютого 2018, 13:06

 На кафедрі фармакології та токсикології  відбулась виставка  «Видання «Ветеринарної токсикології» − у розрізі століть»

21-22  лютого на кафедрі фармакології та токсикології відбулась виставка «Видання «Ветеринарної токсикології» − у розрізі століть» у рамках заходів «Від раритетних джерел до сучасних», організованих протягом місяця.

Дану виставку справедливо можна приурочити С.М. Баженову − серед представлених експонатів було презентовано вагомий науково-педагогічний доробок вченого. У  бібліотеці кафедри налічується до 20 видань на різних мовах відомого токсиколога. Значущість раритетних книг С.М. Баженова є беззаперечною, в чому й мали можливість переконатися відвідувачі.

З найдавніших джерел можна було познайомитися з «Руководством къ отравленіямъ» (1880 р., автори – професори R. Boehma, B. Naunyna, Н. Boecka, переклад Д.Г. Фридбеля), «Краткім учебником токсикологіі» (1907 р., автор – Д.П. Косоротовь). У передмові останнього зазначено, що до видання ввійшли тексти лекцій, які викладалися студентам Імператорської Військово-Медичної Академії. 

Цінними екземплярами наукової та навчальної літератури минулого та позаминулого століть цікавилися і наукові співробітники, і студенти. Це, в свою чергу, підкреслює актуальність таких заходів на факультеті.

І.М. Деркач


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook