Медичний факультет Жешувського університету: декан Лариса Баль-Прилипко на стажуванні у польських колег

12 січня 2018 року
Польща, м. Жешув, алея майора Вацлава Копісто 2 A

Наступний день стажування 11.01.2018 р. декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК професора Лариси Баль-Прилипко почався з Медичного факультету Жешувського університету (Польща). Історичні моменти пов’язані зі створенням у 1992 році Інституту фізичного виховання у Вищій педагогічній школі в Жешуві. В 2005 році факультет почав функціонувати як самостійний підрозділ Жешувського університету під назвою Факультет наук про здоров’я. В 2006 році Рішенням Сенату Університету був перейменований на Медичний факультет. 

Кількість студентів на факультеті в 2016/2017 навчальному році становить понад 2700 осіб. Навчальний процес забезпечують 215 науково-педагогічних працівників, у тому числі 41 професор. На факультеті здійснюється навчання для здобуття вищої освіти I (бакалаврського) і II (магістерського) освітніх ступенів. Медичний факультет має повноваження до присудження наукового ступеня доктора наук про здоров’я

Напрями навчання: 

  • дієтетика
  • електрорадіологія
  • фізіотерапія
  • акушерство
  • сестринська справа
  • лікарський напрям
  • невідкладна медична допомога
  • громадське здоровʼя

Одразу ж після зустрічі декан Медичного факультету запропонувала відвідати лабораторії та навчальні аудиторії факультету для обміну досвіду організації наукових досліджень та подальшої взаємовигідної діяльності.

Спеціально для фоторепоражу проф. Баль-Прилипко Л.В. зауважила на якість виконання плакатів та стендів унаочнення навчального матеріалу, на думку декана вона суттєво відрізняється на нашу користь. 

  

Варто їздити за кордон і обмінюватись досвідом, ще більш варто подивитись чим же ми відрізняємось від університетів Польщі, аж нічим, доволі просторі комп'ютерні класи у НУБіП України дають великої фори комп'ютерним класам Жешувського університету. 

    

  

  

Окреме питання - це лабораторії для наукових досліджень, навчальні лабораторії, які обладнанні надсучасним обладнання, що в свою чергу закуповувалось за рахунок грантів, які отримують науковці факультету.

  

  

  

А що, наприклад стосується навчальних та лекційних аудиторій, то у нашому університеті вони на порядок вищого гатунку. Лише хочу зауважити, що якість аудиторій то не показник університету, а от вартість навчання, певно є показником. Тому що навчання у Жешувському університеті, наприклад на факультеті харчових технологій коштує 3000 Євро, а еквівалент гривні - це 99 000 грн./рік. То ж в цьому напрямку нам є куди прямувати.

  

Що найцікавіше, що "навчальні" піраміди здорового харчування та фізичної активності у нас одні, хоч і розмовляємо на різних мовах. То ж можемо сказати, що ми крокуємо в ногу з часом та європейськими колегами.

  

 

  

Такі зустрічі дають змогу отримати багато цікавих ідей, поділитись власним досвідом та придивитись щось у партнерів. Багато планів про співпрацю у майбутньому є у Лариси Вацлавівна. То ж чекаємо її на батьківщині з новими ідеями і програмою по їх втіленню у навчальний процес.

 

Владислав Сухенко,
завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook