Навчатися на кафедрі гідробіології та іхтіології – одне задоволення

19 листопада 2017, 20:32

 Основною формою діяльності студентів упродовж навчального семестру є, звичайно, навчальна робота. Вона потребує неабиякої віддачі як від студентів, так і від викладачів.

  Кафедра гідробіології та іхтіології, в світлі основного девізу Національного університету біоресурсів і природокористування України на 2017-2018 навчальний рік, який оголошено роком покращення рівня освітнього процесу, займається удосконаленням навчальних планів, формуванням актуальних програм, розробкою методичного забезпечення, підготовкою і проведенням лабораторних робіт.

  Яким би не був рівень навантаження, навчальний процес має йти за планом. Уже добігає кінця семестр і це вимагає контролю за виконаними завданнями. Найбільш актуальним питанням зараз є стан підготовки до захисту випускних робіт магістрів. У звʹязку з цим, на кафедрі було проведено попередній розгляд магістерських робіт. На заході заслухали доповіді магістрів другого року навчання: Рибочок Ю.О. «Науково біологічне обґрунтування рибогосподарської експлуатації малої водойми розташованої на р. Роська біля села Теліжинці Київської області», Павлюка С.С. «Рибницько-біологічне обґрунтування режиму рибогосподарського використання Білоцерківського нижнього водосховища, розташованого на р. Рось», Левченка О.Ю. «Оцінка впливу браконьєрського рибальства на видовий склад іхтіофауни Київського водосховища», Майсюри Є.О. «Розробка заходів поліпшення природної кормової бази для традиційної ставової полікультури на базі ВП НУБіП України Немішаєвський ДАК», Тікучової Т.А. «Заводське відтворення строкатого товстолоба (Aristichthys nobilis Rich.та вирощування рибопосадкового матеріалу в умовах «Іркліївського розплідника рослиноїдних риб», Корди А.О. «Заводське відтворення коропа (Cyprinus carpio L.) та вирощування рибопосадкового матеріалу в умовах дослідного господарства «Нивка» ІРГ НААН», Караченцева Є.С. «Рибоводно-біологічна оцінка плідників українського малолускатого коропа у Поліській зоні аквакультури України (на прикладі дослідного господарства «Нивка»)» та усіх інших, закріплених за кафедрою.

  На засіданні кафедри оцінили рівень виконання магістрами плану підготовки випускних магістерських робіт, обговорили проблемні питання, визначили шляхи подолання недоліків, спрямували магістрів на активний науковий пошук.

 За результатами розгляду робіт магістрам було рекомендовано підготувати доповіді та взяти участь у студентській конференції, яка організовувалася саме для апробації робіт магістрів. Переважна більшість магістрів кафедри 8 листопада 2017 року взяла активну участь у роботі VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів ОС «Магістр» «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ТВАРИННИЦТВА ТА РИБНИЦТВА».

  Іншим важливим питанням роботи кафедри є підготовка аспірантів. У цей же час було заслухано звіти аспірантів денного відділення, Макаренко А., Леуського М. та інших. Молоді науковці надали результати своєї роботи та відзвітували про свої наукові досягнення.

  Для того, щоб мати гарних магістрів, а потім успішних аспірантів, кафедра гідробіології та іхтіології надає надважливого значення розкриттю змісту майбутньої діяльності фахівців з водних біоресурсів та аквакультури вже на першому курсі бакалавратури.

  Викладачами активно проводиться додаткова освітня робота у наукових гуртках, які відкриті для провідних дисциплін, що викладаються на кафедрі – гідробіології, іхтіології тощо. У жовтні-листопаді було організовано ряд виїзних занять для найбільш завзятих студентів до ННВЛ рибництва Немішаєвського ДАКу НУБіП України. Члени іхтіологічного гуртка мали можливість ознайомитися з основними видами риб, які вирощуються на базі практики, провести іхтіологічні дослідження, закріпити практичні навички.

  Рухаємося далі…

С.В.Дудник,

доцент кафедри гідробіології та іхтіології

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook