ХVІІІ МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС ЗНАВЦІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМ. ПЕТРА ЯЦИКА СТАРТУВАВ…

9 листопада 2017 року

       У День української писемності та мови (9 листопада) в Україні та світі стартував ХVІІІ Міжнародний конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика.
Бережанський агротехнічний коледж теж долучається до традиційного «марафону» шанувальників української мови: 10 листопада в читальному залі бібліотеки відбулося урочисте відкриття та написання робіт учасниками І етапу конкурсу знавців української мови.
«Рідна мова – це мова, котру дитина опановує першою і використовує як фундамент світогляду дорогою життя…» – цими словами розпочалися урочистості з нагоди відкриття Конкурсу в нашому коледжі.
      У вступному слові викладач української мови О. М. Зборівська розповіла про великого українського мецената Петра Яцика, який упродовж життя все робив для популяризації України у світі. Серед величезної кількості проектів започаткування міжнародного конкурсу з української мови.

     Пісня «Ласкаво просимо» у виконанні вокалістки БАТК Наталії Лехняк стала чудовим початком і подарунком для студентів та викладачів коледжу.
Ведучими на святі українського слова були Марія Семенюк і Анна Николайчук (група ОФП-11М) та Данило Галанджій і Роман Савич (група Е-22М).
Яскраво й виразно прозвучали вірші у виконанні Наталії Лехняк, Вікторії Галенди, Марії Підгірняк, Оксани Урдейчук, Наталії Солярчик, Христини Любінської (група Ек-21М) та Зоряни Сновиди, Тетяни Дуди, Софії Штогрин, Дениса Мартинюка (група ОФ-21М).
Пісня «Україна – це ми» у виконанні Христини Любінської стала ще однією окрасою свята. Приємно було студентам, слухаючи слова пісні, відчути гордість за приналежність до великого народу.
     Яскравою крапкою програми урочистого відкриття ХVІІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика в Бережанському агротехнічному коледжі стала пісня «Квітуча Україна» у виконанні Наталії Лехняк.
     А далі у хорошому настрої учасники приступили до написання робіт: випробовували свої знання 40 студентів першого курсу та 30 другокурсників. Отож, з метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури і традицій українського народу у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» серед студентів І і ІІ курсів успішно відбувся І етап Конкурсу.

Викладач циклової комісії
«Гуманітарних дисциплін»
Оксана Зборівська


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook