Педагоги розширюють співпрацю у системі закладів «Агроосвіта»

10 листопада 2017 року
З 6 по 10 листопада 2017 року на базі НУБіП України, з ініціативи Навчально-наукового інституту післядипломної освіти (М.М.Кулаєць) та Науково-методичного центру «Агроосвіта» (Т.Д.Іщенко) стартував семінар підвищення кваліфікації завідувачів відділень аграрних вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації з усієї України.
 
Відкрив семінар ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор педагогічних наук, член-кореспондент НАПН України, професор кафедри педагогіки Станіслав Ніколаєнко. У своїй доповіді він висвітлив питання інноваційного розвитку вищої освіти, особливостей підготовки молодших спеціалістів в умовах модернізації вищої освіти та сучасних вимог ринку праці.
 
З доповіддю «Співпраця коледжів та університетів відповідно до вимог Закону України «Про освіту» виступив доктор філологічних наук, професор, декан гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Василь Шнкарук.
 
Питання виховання особистості майбутнього фахівця, формування його ціннісного світогляду, національно-патріотичних, лідерських якостей знайшли відображення у доповіді доктора педагогічних наук, доцента, завідувача кафедри педагогіки НУБіП України Руслана Сопівника.
 
Паралельно, доводячи до слухачів суть провідної ідеї доповіді, виступаючі звернули увагу на можливості побудови плідної співпраці у рамках наукових та освітянських проектів, запросили завідувачів відділень на навчання в аспірантуру та докторантуру на педагогічні спеціальності. Також, йшла мова про реалізацію принципу безперервної освіти, за яким випускники аграрних коледжів України – молодші спеціалісти, могли б продовжувати навчання на бакалавраті, зокрема на спеціальності «Професійна освіта» (технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства). Учасникам семінару запропоновано роздатковий матеріал (методичні вказівки, рекламні листівки тощо). 
 
Учасники семінару зацікавились такими питаннями як-от: управління інноваційним розвитком сучасної освіти, спеціальностями за якими здійснюється підготовка фахівців на гуманітарно-педагогічному факультетів, календарем свят та пам’ятних дат; програмою виховання студента «Фахівець, громадянин, патріот» та іншим
 
Любов Канішевська – 
доктор педагогічних наук, 
професор кафедри педагогіки
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook