Збори трудового колективу Бережанського агротехнічного інституту розглянули кандидатів на посаду директора

20 вересня 2017 року

     20 вересня відбулися збори трудового колективу ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут». Підставою для проведення зборів є Порядок проведення конкурсу на заміщення посад декана факультету, директора інституту, керівника відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України, затверджений рішенням вченої ради університету (протокол №7 від 20.02.2015 р.).
      Від ректорату університету участь у зборах взяв начальник відділу кадрів Микола Михайліченко.

     Раніше наказом ректора Станіслава Ніколаєнка №1105-к від 11.08.2017 р. був оголошений конкурс на заміщення посади директора, а кадровою комісією університету 18 вересня до участі у конкурсі допущені наступні претенденти: виконувач обов’язків директора професор Роман Горбатюк та професори кафедри економіки підприємства Мирон Жибак і Світлана Судомир.

     У зборах взяли участь 116 працівників і студентів інституту. На порядку денному – питання рекомендації кандидатури вченій раді університету для призначення директором інституту. Усі претенденти звернулися до учасників зборів з власними програмами розвитку інституту, а попередньо узгоджено зустрілися за окремим графіком з усіма працівниками підрозділів інституту.

      Роман Горбатюк підкреслив, що за період роботи на посаді виконувача обов’язків з травня місяця його зусилля спрямовувалися на успішне проведення вступної кампанії, встановлення комунікації з МОН України, зменшення фінансової нестабільності, вивчення особливостей інституту загалом та колективу зокрема. Наголосив на розробленій ним програмі соціально-економічного розвитку інституту та активному залученні студентства до її реалізації.

     Мирон Жибак звернув увагу на функціонуванні інституту в складі НУБіП як пріоритету діяльності, де підготовка фахівців відповідатиме вимогам як працедавців Тернопільщини, так і зарубіжжя.
     Серед завдань – розроблення програми «Кафедральний підручник», формування нових засад практичного навчання, відповідальність за результати науково-дослідної діяльності, поглиблення співпраці з коледжем тощо.

     Світлана Судомир закцентувала увагу присутніх на важливості вимогливості до власної професійної діяльності, вказала на основні умови професійної компетентності керівника інституту, серед яких якісні наукові публікації, наповнення спеціального фонду оплати праці, розроблення бізнес-проектів, а також моральність кожного науково-педагогічного працівника.

     В обговоренні взяли участь доцент Лісняк М.Г., заступник директора Русиняк М.О., директор коледжу Пилипишин С.І.

     Результати таємного голосування наступні: голосували 116 делегатів:

  • Роман Горбатюк «за» – 42 (36,2 відс.), «проти» –74 голоси;
  • Мирон Жибак «за» – 68 ( 58,6 відс.), «проти» – 48 голосів;
  • Світлана Судомир «за» – 4 ( 3,5 відс.), «проти» – 112 голосів.

     Виявлено недійсних бюлетнів – 2 (1,7 відс.).

  

     Загалом зібрання проходило у діловій злагодженій атмосфері, учасники якого виявили неабияку турботу про успішний стратегічний розвиток інституту та його активну співпрацю з усім колективом НУБіП України.

     Таким чином, для обрання вченою радою університету на посаду директора трудовий колектив рекомендує кандидатуру Мирона Жибака, доктора економічних наук, професора.

Микола Михайліченко,
начальник відділу кадрів

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook