Вчена рада факультету аграрного менеджменту розглянула готовність до нового навчального року

30 серпня 2017 року
ауд. 233 корпус №10

 30 серпня 2017 року на факультеті аграрного менеджменту відбулося розширене засідання вченої ради за участі всіх НПП та співробітників. 

   Порядок денний засідання розпочався з доповіді декана Анатолія Остапчука, яку вінрозпочав висвітленням результатів роботи факультету в 2016-2017 навчальному році. Декан проаналізував роботу наукових гуртків, 3 з яких цього року вибороли призові місця, а гурток «Маркетинг» – третій рік поспіль займає 1-е місце. Також він відзначив кафедру адміністративного менеджменту та ЗЕД, співробітники якої підготували цьогорічну переможницю ІІ етапу всеукраїнської олімпіади з «Менеджменту ЗЕД» Тетяну Липницьку.

   Далі Анатолій Дмитрович зупинився на міжнародній діяльності факультету, зауваживши, що кількість студентів, які навчаються в зарубіжних університетах збільшилась порівняно з 2015/2016 н.р. й удвічі зросло число студентів, які проходять виробничу практику на закордонних підприємствах. Також факультет аграрного менеджменту має найбільшу в університеті кількість діючих міжнародних проектів та програм (11).

   Декан наголосив на мистецьких на спортивних досягненнях факультету. Серед перспектив і здобутків варто виокремити створення футбольного клубу «Любомир», до складу якого входить 7 студентів нашого факультету.
Анатолій Дмитрович проаналізував навчально-методичну роботу та окремо зупинився на господарській діяльності факультету, а саме оновленні матеріально-технічної бази (114, 233, 312, 510, 614 ауд.).

   Окрема мова пішла про результати вступної кампанії, адже цього року факультет втратив значну частину студентів. Така ситуація є загрозливою для науково-педагогічних працівників факультету, оскільки вноситимуться зміни до навчального навантаження. Декан наголосив, що зі сторони НПП факультету є недоопрацювання, які виражені в слабкій профорієнтаційній роботі, тому існує необхідність активізації зусиль для залучення як випускників шкіл, так і технікумів та коледжів.
Важливим питанням для факультету є також ефективність підготовки аспірантів, тому декан закликав наукових керівників залучати їх до написання колективних монографій. Участі в проектах та сприяти вчасному захисту. В кінці Анатолій Дмитрович озвучив загрози, що стоять перед університетом та ознайомив колектив з основними завданнями та цілями з навчальної та виховної роботи на 2017/2018 н.р.

   В обговоренні доповіді взяли участь завідувачі кафедр: маркетингу та міжнародної торгівлі Ярослава Ларіна, яка прозвітувала про профорієнтаційну роботу кафедри та необхідність підвищення рівня якості навчання й наукової діяльності й ознайомила присутніх з основними завданнями кафедри на навчальний рік.

   Завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідія Шинкарук представила коллективу оновлений склад кафедри. У своєму виступі вона наголосила на результатах відкриття нової освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», яка мала високий конкурсний показник у цьогорічній вступній кампанії. Також на кафедрі створено лабораторію з інвестиційного проектування. Лідія Василівна запропонувала спланувати концепцію роботи школи для абітурієнтів «Юний менеджер».

   Завідувач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Валерій Галушко також позитивно оцінив роботу декана й деканату вцілому, розглянув кадровий склад кафедри й наголосив на тому, що близько 95% випускників кафедри працевлаштовані. Загалом, кафедра готова до нового навчального року.

   Завідувач кафедри менеджменту Й.С. Завадського Василь Горьовий прозвітував про готовність кафедри. Роботу деканату й декана зокрема оцінив позитивно. Василь Павлович закликав співробітників до активізації у плані збільшення кількості студентів.

   Микола Талавиря, завідувач кафедри економічної теорії, відзвітував про створення лабораторії економічної теорії й біоекономіки, зазначив, що молоді вчені кафедри подали науковий проект й успішно пройшли І етап відбору.

   Від ректорату виступив начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, який висвітлив виклики й загрози, які є перед факультетом і мають гостро стояти перед всіма членами колективу. Начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін, який до речі є випускником ФАМ, закликав коллектив мобілізуватися задля спільної справи.

   Керівник міжнародних програм факультету аграрного менеджменту Олена Ковтун у своєму виступі зауважила на необхідності виокремлення спеціальності «Аграрний менеджмент» для вступу на ОС «Бакалавр», що й буде запропоновано на розширеному засіданні Ради з питань аграрної освіти МОН України. Крім того, були зазначені основні напрями активізації міжнародної діяльності на факультеті у 2017/2018 н.р.

   Полковник кафедри військової підготовки звернувся до викладачів із закликом виховувати патріотичний дух серед студентства.
   Анатолій Остапчук підвів підсумки засідання, подякував за проведену влітку роботу представникам приймальної комісії, деканату й привітав колектив факультету з початком нового навчального року.

Людмила Денисенко, 
заступник декана факультету аграрного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook