Ботанічний сад прикрасила нова водойма

26 серпня 2017 року

Біля центрального входу в ботанічний сад з’явилася ще однадекоративна водойма – з ажурним містком, який вже й назву отримав – Місток бажань. Не дай Бог, ще й його перетворять на комору навісних замків від закоханих! Хоча ніхто не заборонить їм висловлювати тут свої почуття, робити пропозиції руки і серця. Поки ж закохані сюди ще не дісталися, а красивий олень стежину на водопій вже протоптав.

Береги цієї водойми вистелені червоним гранітом з одного з житомирських кар’єрів – з райцентру Лугин. А взагалі в оформленні ботанічного саду використано три види цього каменю – також чорний габро з Коростишева та сіруватий граніт з Малина, говорить завідувач кафедри дендрології та лісової селекції Юрій Марчук.

Зараз триває благоустрій і озеленення прилеглої території, додає директор ботсаду Олександр Слива. Висадили багато видів трав’янистих рослин, які характерні для росту на берегах водойм, додали кущових рослин.

Та це далеко не все, що запланували працівники саду та ННІ лісового і садово-паркового господарства. Отак, пазлами, і складається сучасне обличчя кардинально оновленого ботанічного саду НУБіП, що став уже його візитівкою.

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook