Викладачі та студенти кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин взяли участь у роботі ІІІ Міжнародної літньої школи «Досягнення природничих наук для забезпечення сталого розвитку»

25 липня 2017 року

  19-22 липня в Національному університеті біоресурсів і природокористування України проходила ІІІ Міжнародна літня школа. Участь в ній взяли викладачі та студенти нашого університету, а також закордонні гості, зокрема фахівці з навчальних та наукових закладів Польщі разом із своїми студентами.

  У перший день, 19 липня, відбулось офіційне відкриття заходу. Перед учасниками виступив проректор НУБіП проф. С.М. Кваша, який наголосив на актуальності проведення даного заходу і звернув увагу на важливість забезпечення продовольчої безпеки у світі. Координатор ІІІ літньої школи Н. Демешкант привітала присутніх колег та розповіла про програму роботи, а також роздала завдання для розробки навчальних інноваційних проектів.

   Учасники заходу мали можливість прослухати цікаві лекції професорів з польських університетів про використання корисної мікрофлори для підвищення урожайності ґрунтів та про важливість якості молока для  виробництві продуктів харчування.

   Присутнім було запропоновано взяти участь у тренінгу з англійської мови, на якому кожен мав можливість покращити свої навички.

   Закінчувався перший день роботи екскурсією до музею ґрунтів та ботанічного саду нашого університету, яку проводив Ю. Кравченко.

   Другий день роботи розпочався з лекцій польських вчених, які було доповнено доповідями наших науковців – О. Вальчука і А. Геті. По закінченню теоретичної частини відбулось виїзне заняття у господарстві ТОВ «Терезино» Білоцерківського району, яке займається молочним скотарством і утримує близько 450 голів корів. Фахівці господарства розповіли про сучасні технології ведення молочного скотарства, показали як здійснюється роботизоване доїння корів і повідомили багато інших цікавих деталей ведення молочного бізнесу.

   21 липня відбулось ще одне виїзне заняття – цього разу на козину ферму в Згурівці. Учасникам провели цікаву екскурсію господарством, розповіли про технології утримання і розведення кіз, а також подали для дегустації продукцію власного виробництво – сири та напої з козиного молока.

   Закінчувалась робота школи 22 липня презентацією розроблених учасниками інноваційних проектів. Кожна група, а їх було 3, презентувала свій проект, після чого всі учасники отримали сертифікат про навчання в ІІІ Міжнародній літній школі.

  Загалом зазначений захід був надзвичайно корисним як для студентів, так і для викладачів нашого університету, адже участь у ньому дозволила узнати багато цівкової і корисної інформації, поспілкуватись з іноземними гостями, а також поділитись досвідом і покращити рівень володіння англійською мовою.

   Кафедру генетики, розведення та біотехнології тварин представляли завідувач кафедри А.А.Гетя, професор І.В.Гончаренко, доцент Н.П.Свириденко, студенти М.Матвєєв та Т.Якубчак.

Бакалавр з технології виробництва

та переробки продукції тваринництва

Т.Якубчак

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook