Реалізуючи право студента на вибір: на факультеті аграрного менеджменту пройшла презентація окремих вибіркових дисциплін та спеціалізацій

3 травня 2017 року

     28 квітня 2017 року на факультеті аграрного менеджменту пройшла презентація окремих вибіркових дисциплін та спеціалізацій для бакалаврів напряму підготовки «Менеджмент». Студенти-вступники 2015 року мали можливість почути про альтернативні напрями своєї підготовки та проведення наукових досліджень, відповідно до можливостей, які їм надають випускові кафедри. А вибирати було з чого, адже цьогоріч за ініціативи кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту до традиційних бакалаврських програм підготовки за спеціалізаціями «Менеджмент організацій і адміністрування» і «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» на вибір студентам було запропоновано нову – «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

     Першою презентувала свої можливості і здобутки у межах підготовки за спеціалізацією «Менеджмент організацій і адміністрування» кафедра менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського. Її завідувач Василь Горьовий переконував, що вітчизняній економіці та державі потрібні менеджери-універсали, які мають потужний лідерський потенціал, здатні забезпечити результативну роботу колективу, налагодити ефективну систему комунікацій, організувати виробництво або реалізацію продукції, розробити та реалізувати стратегію розвитку підприємства, налагодити логістичне забезпечення, зініціювати та підтримати кооперативний рух на селі і не тільки. Василь Павлович запевнив, що це може найкраще зробити саме колектив очолюваної ним кафедри, адже в його складі 4 професори та 12 доцентів і старших викладачів, які читають профільні дисципліни.

     Далі естафета презентацій перейшла до завідувача кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД, першого декана факультету аграрного менеджменту Валерія Галушка. Він та його колеги доценти Олена Ковтун і Лариса Діброва навели аргументи на користь студентського вибору спеціалізації «Менеджмент ЗЕД». Адже аграрний сектор України має значний експортний потенціал і потребує спеціалістів для налагодження міжнародної торгівлі та зовнішньоекономічної діяльності господарюючих суб’єктів, кафедра ж має потужні традиції та результати у їх підготовці. Найсвіжішим переконливим доказом цього стала перемога студентки цієї спеціалізації Тетяни Липницької у Всеукраїнській студентській олімпіаді з менеджменту ЗЕД. Акцентували увагу присутніх і на тому, що випускники кафедри успішно працюють за спеціальністю не лише в Україні, а й закордоном.

     Презентувала свої можливості і наймолодша кафедра факультету виробничого та інвестиційного менеджменту, яка активно включилась у наукову, навчальну та інші види діяльності на факультеті, залучаючи ініціативну студентську молодь. Для підготовки бакалаврів до навчання в магістратурі за новоствореною спеціалізацією «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» викладачі розробили комплекс професійно-орієнтованих дисциплін, які читаються на 3-х і 4-х курсах. Вони дають можливість націленої підготовки фахівців, які зможуть аналізувати міжнародні програми та гранти, шукати потенційних інвесторів та залучати реальні інвестиції, здійснювати оцінку ефективності такої діяльності тощо. Завідувач кафедри Лідія Шинкарук запевнила, що сама особисто та її ініціативний колектив зроблять все можливе аби студенти, які оберуть підготовку під їх керівництвом, стали компетентними та успішними менеджерами.

     На розсуд студентам були представлені і програми окремих дисциплін загального вибору. Так, з циклу гуманітарної підготовки можна обирати логіку, релігієзнавство та іноземні мови, а з циклу фундаментальної та професійної підготовки основи наукових досліджень, теорію систем та системного аналізу, теорію економічного аналізу, економетрію, організацію і планування виробництва в аграрних формуваннях, а також організацію підприємницької діяльності. Отже, вибір за студентами.

Олександр Новак,
заступник декана
факультету аграрного менеджменту
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook