НУБіП – єдиний виш аграрного профілю, який запросили до участі у перших Міжнародних днях поля в Україні

27 квітня 2017 року

     21-23 червня 2017 року у смт. Дослідницьке відбудуться перші Міжнародні дні поля в Україні - незалежна платформа за форматом відомих «Днів поля DLG» у Німеччині. У його межах закордонні і українські компанії демонструватимуть техніку, новітні технології тощо. НУБіП – єдиний виш аграрного профілю, якому організатори – Німецьке сільськогосподарське товариство (DLG), Німецько-український аграрний демонстраційний і навчальний центр і УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого – запропонувати взяти у них участь.

    Міжнародні дні поля в Україні об’єднають 80 компаній, які демонструватимуть свої можливості та послуги на 30 ділянках і 20 демонстраційних смугах.
     НУБіП тут представить інформаційну експозицію, науковий супровід демонстраційного досліду в галузі рослинництва за концепцією DLG, спільне закладання та науковий супровід досліду у галузі рослинництва за науковою концепцією НУБіП. Долучаться до цього і студенти факультетів механіко-технологічного та агробіологічного: у межах навчальних та виробничих практик вони разом з кваліфікованими фахівцями провідних компаній готуватимуть до виставки техніку та демонстраційні посіви. Це дуже гарний та корисний досвід. Спеціально для молоді у третій день Міжнародних днів поля23 червня – організують виставку. На ній майбутні фахівці зможуть поспілкуватися з представниками компаній, знайшовши таким чином не лише місце проходження виробничої практики, а й майбутнього працевлаштування.

     Підготовка до цього масштабного заходу вже розпочалася: університет відвідали менеджер проекту DLG Рейнхард Росберг та директор DLG Ukraine Юлія Бондаренко. Вони зустрілися із завідувачем кафедри рослинництва Світланою Каленською та заступником начальника навчального відділу з практичної підготовки студентів Олегом Бачинським, який займається організаційними питаннями з боку НУБіП. Обговорили, які саме досліди будуть цікавими, обрали посіви для демонстрації і намітили шляхи подальшої співпраці.

     Вже цього тижня зусиллями науково-педагогічних працівників кафедри рослинництва Олександра Шутого і Вікторії Пилипенко та студентів агробіологічного факультету на ділянках закладено демонстраційні досліди перспективних олійних та бобових культур.

Ірина Білоус

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook