В Університеті імені Альфреда Нобеля ВІДБУВСЯ ІІ етап Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Облік і аудит»

25 квітня 2017 року

 На виконання наказу Міністерства освіти і науки України №1495 від 9 грудня 2016 року «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2016/2017 навчальному році», з метою пошуку й підтримки обдарованої студентської молоді 19 квітня 2017 р. в Університеті імені Альфреда Нобеля стартував другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Облік і аудит». В інтелектуальних змаганнях взяли участь представники 72 вишів з різних регіонів України – загалом близько 140 студентів різних курсів фінансових спеціальностей. У перший день відбулося Офіційне відкриття олімпіади, де з привітальним словом до учасників, членів журі та супроводжуючих викладачів звернувся Президент Університету Борис Іванович Холод.

«Ви всі - вже переможці, тому що вже подолали нелегкий шлях до Дніпра і погодні негаразди та перешкоди. Думаю, всі ви професійно поділяєте погляди Джона Кеннеді, 35-го президента США, який стверджував, що бухгалтерський облік і фінансова звітність – це універсальна мова бізнесу. І ця мова не тільки поєднує всіх вас, але й відкриває перед кожним великі можливості. Нехай ваше перебування у нашому Університеті принесе вам задоволення та професійну вдачу!»

Також до всіх присутніх з короткими вітальними промовами про зміст та програму проведення Олімпіади звернулися професор Сергій Васильович Кузьмінов, голова оргкомітету Олімпіади, проректор з науково-педагогічної роботи, організації та розвитку наукового процесу і міжнародної діяльності, а також професор Петро Йосипович Атамас, завідувач кафедри міжнародних фінансів, обліку та оподаткування.

Економічний факультет НУБіП України представляли дві студентки: 4–го курсу напряму підготовки «Облік і аудит» Олеся Ковтуняк і 1–го курсу магістратури спеціальності «Облік і оподаткування» Світлана Тищенко. Підготовку студентів до участі в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади здійснювали безпосередньо: д.е.н. професор, завідувач кафедри обліку та оподаткування Є.В. Калюга; к.е.н., доц.Тивончук С.В.; к.е.н., доц. Кузик Н.П.; к.е.н. доц., заступник декана економічного факультету Шиш А.М. та інші провідні викладачі кафедри
Під час олімпіади учасники розв’язували письмові практичні та тестові завдання з таких дисциплін: «Фінансовий облік», «Управлінський облік», «Аналіз господарської діяльності», «Аудит». При виконанні завдань учасники користувалися програмою для комп’ютерного тестування.
Оцінювало учасників Журі, до складу якого увійшли експерти з обліку та аудиту з провідних ВНЗ України: Тернопільського національного економічного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Донецького національного університету імені Василя Стуса, Київського національного торговельно-економічного університету та інших.

За результатами олімпіади студентка Світлана Тищенко посіла ІІІ місце, а Олеся Ковтуняк відповідно IV місце.

Учасниці олімпіади відзначають високий рівень організації проведення олімпіади в Університеті імені Альфреда Нобеля, потужних конкурентів із інших університетів. Крім виконання конкурсних завдань, в програмі триденного заходу проведено екскурсії по місту.
Вітаємо переможців з побажаннями їм подальших успіхів та наукових здобутків!

  

 

 

Мельянкова Людмила Василівна
доцент кафедри обліку та оподаткування, кандидат економічних наук
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook