Перемога у Міжнародному фестивалі "Сделай шаг вперед" м. Вітебськ

7 квітня 2017 року
м. Вітебськ

            З 3 по 7 квітня у м.Вітебську (Білорусь) проходив 7-й Міжнародний  фестиваль сучасного танцю « Сделай шаг вперед», у якому достойно представили наш університет  учасники хореографічного колективу «Сузір’я DANCE», посівши почесне 1-е місце.

         У першому форумі, організованому Вітебською ветеринарною академією, взяли участь всього 6 танцювальних колективів із 3-х вишів обласного центру, а цього річ на сцені Національного академічного драматичного театру імені Якуба Коласа виступили більше 300 молодих людей з 24 вищих навчальних закладів різних країн. Цей масштабний фестиваль сьогодні проходить за підтримки двох наймасовіших громадських об’єднань країни – Федерації профспілок Білорусі і Білоруської спілки молоді, а його організатором вкотре є Вітебська академія ветеринарної медицини. В протягом усіх семи років хореографічний форум доводить, що на сцені можуть реалізувати себе не лише професіонали, а й майбутні ветеринари, економісти, екологи, педагоги, програмісти, інженери, технологи…

         «Конкурсні   виступи учасників за традицією поділені на два блоки: в перший день - модерн, джаз-модерн, контемпорарі, а також одноактні балети на тему «Наука життя»,  у другий  проходят змагання  в стилях шоу-данс, крамп, джаз-фанк, хі-хоп і танцювальна битва, кращі номери потрапляють у фінальну програму гала-концерту», - розповідає керівник ансамблю старший викладач кафедри культурології Ольга Сауріна.

         «Боротьба за перемогу була нелегкою, - додає студент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Роман Зінченко, - адже ми приїхали у Вітебськ відразу після того, як кожен із нас захищав честь свого факультету на фестивалі «Голосіївська весна. Часу на сон не було, ми відразу кинулися в бій, але щасливі, що все у нас вдалося!»

         «Достойних колективів було чимало, - відзначає студентка гуманітарно-педагогічного факультету Вікторія Пекарєва, - як от театр танцю «Отражение» Білоруського державного університету інформатики і радіоелектроніки, арт-група «Двори» Вітебського технологічного університету, «Ехо» із Великолуцької державної сільськогосподарської академії. Та саме наш виступ Вітебська обласна газета назвала технічним, динамічним і навіть зухвалим.»

         Із задоволенням вітав нашу команду автор ідеї фестивалю, а нинішній директор Республіканського будинку культури профспілок Артем Ігнатенко, який кілька років тому був гостем фестивалю «Голосіївська весна», подякував за талант, імпульсивність і завзяття ректор ВДАВМ Микола Гавриченко, а голова журі фестивалю керівник Національного академічного театру опери і балету Юрій Троян. Вручив диплом першого ступеня.

         З перемогою вас!        

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook