Турбуючись про навколишнє середовище

29 березня 2017 року

     У питанні екології дуже велике значення має відношення людей до природи. Без сумніву, формувати екологічну свідомість слід ще із дитинства і дуже важливо, щоб екологічних норм дотримувалися геть усі.
     Саме тому 25 березня у Голосіївському парку ім. Максима Рильського, було проведено суботник, участь в якому взяли також студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів.
      Одягаючи рукавички і дістаючи мішки для сміття, всі дивилися один на одного і відчували себе «володарями парку». Через деякий час наші мішки повністю заповнились. Там була така кількість непотребу, що один просто не витримав такої «маси» і розвалився прямо по дорозі до сміттєвого бака. Це змусило задуматися над тим, чому в нашому місті так багато бруду.

     Напевно, винні в цьому його ж мешканці. Чому кидають відходи не в сміттєвий бак, а прямо біля нього? Невже так розледачіли? Чого тут тільки не було! Тільки особисто я знайшла розібраний на частини пилосос… Чому господарі «посоромилися» віднести його на смітник? Інші речі підійшли б для зйомки трилерів: розбиті пляшки, різні уламки, флакони від парфумів, балони з газом і дезодоранти та багато іншого.
     Перехожі бачили, як ми прибираємо. А нас переповнювало почуття гордості. Незважаючи, що прибирати довелось у вихідний день і кожен планував займатися своїми справами, ми залишилися задоволені проробленою роботою.

     На мою думку, шлях до вирішення проблем поки що тільки один: зрозуміти, що все залежить від людини. Якщо цього не відбудеться, наслідки можуть бути непередбачуваними.

Пастух Світлана,
студентка 2 курсу 2 групи факультету
тваринництва та водних біоресурсів 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook