Новообрана голова Молодіжної ради Київської обласної профспілки АПК Анастасія Негур: «Щоб мати в житті те, чого ви ніколи не мали, робіть те, чого раніше ніколи не робили»

29 грудня 2016 року

     28 грудня 2016 року на базі університету пройшло засідання Молодіжної ради Київської обласної профспілки АПК. Його організатором виступив профком студентів та аспірантів НУБіП.

     Участь у зібранні взяли представники структурних ланок Київської обласної профспілки АПК з Таращанського агротехнічного, Ржищівського будівельного коледжів, Березанського аграрного ліцею, підприємств та організацій Київщини. Делегати обговорили проблеми змін стипендіального забезпечення студентів, пошуку першого робочого місця, підняли питання доцільності об’єднання територіальних громад, заборгованості по заробітних платах та інші. Голова Київської обласної профспілки працівників АПК Василь Хвостіков і заступник очільника Чернігівської обласної профспілки працівників АПК Сергій Хоботня провели тренінг-завдання в групах «Планування роботи» і презентували напрями діяльності Молодіжної ради.

 

     Наступним питанням порядку денного було обрання виконавчого комітету Молодіжної ради, її голови та заступника. Організувався дуже цікавий тандем: нова очільниця ради Анастасія Негур представляє молодь, яка навчається, адже і сама студентка. А її замісник – начальник відділу Дніпровського басейнового управління водних ресурсів Назар Скіміра – тих, хто вже працює.
     І прямо по «гарячих слідах» – перше інтерв’ю з Анастасією Негур.

     – Насте, людина не може чогось досягти, не маючи конкретного життєвого кредо. Воно у тебе є?
     – Воно звучить так: щоб мати в житті те, чого ви ніколи не мали, робіть те, чого раніше ніколи не робили.

     – Звучить по-філософськи…
     – Може, й так. Але щиро. З дитинства батьки вчили мене бути наполегливою, і я намагаюся їх не розчаровувати. До того, як стати студенткою факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, із медаллю закінчила П’ятихатську школу №3 і з «червоним» дипломом – Школу мистецтв, була фіналістом конкурсу «Кращий випускник 2015 року». Школяркою співпрацювала з міською адміністрацією щодо окультурення мого рідного міста П’ятихатки, зокрема облаштування паркових зон, встановлення відеокамер на проспекті, підключення інтернету в місцях загального користування.

      – Ще якісь явні і приховані таланти маєш?
     – Маю свідоцтво з відзнакою по класу вокалу, граю на фортепіано, займалася акторською грою та сценічною мовою, шахами. До речі, з шахів входжу до команд гуртожитку № 9 та факультету. Долучилася до самоврядування на факультеті та гуртожитку, профспілкової роботи тощо.

     – Ти самокритична?
     – Доволі. Мої основні слабкості – надмірна амбіційність, надмірний оптимізм та впертість. Але я про них знаю і намагаюсь перетворити на сильні сторони: з правильним підходом їх можна спрямувати на досягнення певних цілей.

     – З чого думаєш продовжити кар’єру – вже як голови Молодіжної ради Київської обласної профспілки працівників АПК?
     – Завдання будь-якої профспілки, в тому числі й нашої Молодіжної ради, – це перш за все ефективний захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів молоді, підготовка кадрів – дієвих профспілкових лідерів. Але, перш за все, – це створення ініціативної молодої команди та реалізація вже запланованих організаційних зустрічей зі структурними підрозділами АПК області.

Розмовляв Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook