Продовжуючи роботу з міжнародної акредитації магістерських програм: представники факультету аграрного менеджменту побували з візитом у Варшаві

10 жовтня 2016 року

     28-29 вересня 2016 року у Варшавському університеті наук про життя проходила конференція «20 років МВА програми у Варшавському університеті наук про життя», у роботі якої взяли участь і представники НУБіП – декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук та доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Олена Ковтун.
     На конференції розглядали різні аспекти навчання на рівні МВА з концентрацією на ролі програм МВА в управлінському навчанні.

     У нашому університеті, зокрема на факультеті аграрного менеджменту, підготовка студентів-магістрів з видачею подвійних дипломів за міжнародною магістерською програмою «Адміністративний менеджмент» (що має міжнародну акредитацію Міжнародної ради AGRIMBAICA) розпочалася у 2002 році. А міжнародну акредитацію ця магістерська програма в НУБіП проходила вже двічі – у тому ж таки 2002 (у Варшаві, Польща) та у 2008 році (у Загребі, Хорватія). Нинішнього ж року започатковано процес підготовки підтвердження міжнародної акредитації AGRIMBA для університетського магістерського курсу МВА, що триватиме протягом 2016-2017 рр. 

     І ось цієї осені Анатолій Остапчук та Олена Ковтун взяли участь в засіданні Міжнародної ради AGRIMBA ICA. На ньому представниками НУБіП відзвітували про роботу міжнародної програми (до речі, єдиної магістерської програми МВА в Україні, яка має акредитацію AGRIMBA ICA). Крім того, на зібрані також визначили членів наглядового акредитаційного комітету, які відвідають наш університет з тим, щоб, відповідно до затвердженої ІСА міжнародної процедури, провести процес акредитації. Тож весною до НУБіП завітають ректор Словацького аграрного університету в м.Нітра, президент Вишеградської асоціації університетів Пітер Бєлік, професор Університету м.Загреб (Хорватія) Йозеф Юрачек і голова міжнародного відділу Словацького аграрного університету в м.Нітра, генеральний секретар Вишеградської асоціації університетів Владіслав Валач.

     Представники НУБіП зустрілися з головою ради та членами акредитаційного комітету, а також з потенційними лекторами (з тим, щоб домовилися про їхній приїзд до університету з лекціями, що є однією з вимог успішної переакредитації): було погоджено графіки, теми, процедуру міжнародної акредитації та стратегію розвитку нашої програми МВА з видачею подвійних дипломів.

    Перша така лекція для студентів магістерської програми МВА в НУБіП відбудеться вже 21 жовтня 2016 року і стосуватиметься стратегії та моделі сталого розвитку (сільське господарство). Її прочитає професор Словацького аграрного університету в м.Нітра Данка Моравчікова.

Ольга Костюк,
доцент кафедри
адміністративного менеджменту та ЗЕД
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook