Урочиста посадка пам’ятних дерев у парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва «Жорнівській» ВП НУБіП України Боярська ЛДС

16 вересня 2016, 17:30

З нагоди 25 річниці незалежності України та Дня працівників лісу за ініціативою директора ННІ лісового і садово-паркового господарства проф. Лакиди П.І. та директора ВП НУБіП України Боярської лісової дослідної станції д.е.н. Карпука А.І. студентами, викладачами та співробітниками інституту та дослідної станції проведена урочиста акція висадки пам’ятних дерев у парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва «Жорнівській».

Для висадки обраний 8-річний нащадок від пам’ятки історії та природи «700-річнього Запорізького дуба» і садженець бука лісового, який отриманий із Раївського парку ВП НУБіП України Бережанський агротехнічний інститут Тернопільської області.

 

Керівництву ВП НУБіП України Боярська лісова дослідна станція вручений Сертифікат про те, що висаджений садженець дуба звичайного є нащадком пам’ятки історії та природи «700-річнього Запорізького дуба».

 

Жорнівський парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва був створений у 70-роках ХХ ст. Рішенням виконкому Київської обласної ради від 28 лютого 1972 р. № 118 йому надано статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення. Розташований парк на території с. Жорнівка Київської області поряд із садибою Боярського лісництва ВП НУБіП України Боярської ЛДС. Межує з орнітологічним заказником загальнодержавного значення «Жорнівський» у якому є поселення сірих чапель на 100-літніх соснах.

Парк створений з метою охорони садово-паркового ландшафту з унікальними видами дерев і кущів, значна частина  яких є екзотичними. Як штучний об’єкт природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення та збереження.

 

 Анатолій Кушнір,

доцент кафедри ландшафтної архітектури та садово-паркового будівництва

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook