Розпочинаємо спільні дослідження з Норвезьким університетом наук про життя у сферах радіології і радіоекології

23 травня 2016 року

     В рамках співпраці з Норвезьким університетом наук про життя в університеті 24 травня перебувала делегація на чолі з директором Центру радіоактивності навколишнього середовища (CERAD) професором академіком Бріт Салбу

     Центр створений на базі Норвезького університету наук про життя у 2013 році з фінансуванням протягом наступних 10 років дослідницьким Центром Норвегії. Завдання – отримання нових наукових знань та інструментів для ефективного захисту людей та природного середовища від шкідливого впливу радіації, а також підготовка спеціалістів високої кваліфікації у сферах радіології і радіоекології.

     Нагадуємо, що НУБіП України отримав грант спільно з центром CERAD на суму близько 15 мільйонів гривень на наступні три роки для проведення спільних досліджень, реалізації академічної мобільності та розробки сучасних навчальних програм у сферах радіоекології та радіології.

     Під час зустрічі з ректором університету Станіславом Ніколаєнком було акцентовано увагу на важливості співпраці для обох сторін, оскільки, накопичений нашими вченими на чолі з професором Валерієм Кашпаровим багаторічний досвід щодо зменшення впливу радіації на природу та людство в зоні Чорнобильської АЕС є унікальним і визнаним в багатьох країнах світу. Зокрема, було домовлено про необхідність спрямування частину коштів гранту на поліпшення матеріальної бази наукових досліджень. Проект розпочне роботу уже з вересня 2016 року, тому ректор університету запросив Норвезьких колег на Свято Знань і побажав плідної роботи.

Вадим Ткачук 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook