Вшанували подвиг невідомого солдата

13 травня 2016 року

     Проїжджаючи 212-м маршрутом мало хто здогадується, що за декілька сотень метрів від зупинки «Добрий шлях» в лісі знаходиться могила невідомого солдата. За розповідями старожилів, на цьому місці знаходився штаб фашистських окупантів. Саме визволяючи столицю від загарбників тут знайшов вічний спокій один із бійців.

     І от сьогодні за ініціативи голови Голосіївської районної організації ветеранів-прикордонників, співробітника університету Василя Моісєєва студенти впорядковували місце його останнього спочинку. Цією справою молодь вшанувала подвиг полеглого захисника нашої Батьківщини.

     

 

     У цій благородній справі їм допомагали ветерани прикордонної служби-полковники у відставці Олександр Машкін та почесний прикордонник України Петро Медвідь. Згадуючи про День Перемоги вони в своїх розповідях згадали про свою молодість, про подвиг солдатів Другої Світової, багато з яких були ровесниками сьогоднішніх студентів і не повернулись з тієї війни. І на сучасному молодому поколінні лежить величезний обов’язок – продовжити естафету пам’яті, бути патріотами рідної землі.

     

     

     «Вважаю, що такі заходи є дуже важливими. Це єдине, що ми можемо зробити для людей, які віддали за нас життя. Ніхто не забутий, ніщо не забуто», – ділиться враженнями Марія, студентка факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Денис Рудень

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook