«Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність»

27 березня 2016 року

  22 березня 2016 року відкрив роботу ХХ Міжнародний Форум товарів і послуг для дітей «BABYEXPO», в якому прийняли участь викладачі і магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

     За 20 років існування Форум BABYEXPO став унікальним міжнародним подіумом, на якому провідні виробники представляють інноваційні продукти у багатогранній сфері товарів для дітей, що сприяє формуванню та розвитку ринку дитячих товарів в Україна та стимулює вітчизняного виробника. Насичена ділова програма виставки присвячена проблемам просування дитячих товарів на ринку, новим маркетинговим технологіям, а також питанням дитячого харчування, його доступності та безпечності.

    Перспективність та привабливість дитячого харчування в Україні обумовлені можливістю зростання обсягів його виробництва і реалізації за рахунок розширення контингенту споживачів та освоєння нових сегментів ринку. Попит на ринку цієї продукції в Україні обумовлений незадоволеною потребою в продуктах дитячого харчування при зростаючому попиті на них. Адже збалансоване, раціональне дитяче харчування з самого раннього віку дозволяє, в кінцевому підсумку, вирішити проблему здоров’я нації в цілому. Тому особливе місце в галузі харчової промисловості займає саме група продуктів дитячого харчування.

 

     

     За останні роки зберігаються високі темпи виробництва, зокрема виробництво сиру кисломолочного та виробів з нього для дитячого харчування, молока обробленого рідкого, соків дитячих. Ринок продуктів дитячого харчування в Україні динамічно розвивається, зростає інтерес інвесторів до цього сегмента харчової промисловості.

 

 

      Магістри 1 року навчання кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів разом із завідуючим кафедрою Савченко О.А. і доцентом Крижовою Ю.П. прийняли активну в рамках IV галузевій спеціалізованій науково-практичній конференції «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність», де було представлені розробки НУБіП України які були відмічені золотою медаллю на конкурсі кращої продукції, технології, наукової розробки в рамках виставки «АГРО-2015», авторів: Савченко О.А., Баль-Прилипко Л.В. на продукцію:

  1. Кефір з лактулозою і біфідобактеріями ТУ У 10.5-00499706-006:2014. - К.: НУБіП Україна, 2015 \Сметана з лактулозою і біфідобактеріями ТУ У 10.5-00499706-005:2014. - К.: НУБіП Україна, 2015. 
  2. Йогурт з лактулозою і біфідобактеріями «Біфідушка» ТУ У 10.5-00499706-008:2014. - К.: НУБіП Україна, 2015.
  3. Ряженка з лактулозою і біфідобактеріями ТУ У 10.5-00499706-007:2014. - К.: НУБіП Україна, 2015.
  4. Напій кисломолочний з лактулозою і біфідобактеріями «Біфідушка» ТУ У 10.5-00499706-009:2014. - К.: НУБіП Україна, 2015.
  5. Сирний продукт м’який «Світанок» ТУ У 10.5-00499706-002:2014. - К.: НУБіП Україна, 2015.
  6. Сир твердий «Голосіївський» ТУ У 10.5-00499706-004:2014. - К.: НУБіП Україна, 2015.
  7. Сир м’який «Ранковий» ТУ У 10.5-00499706-003:2014. - К.: НУБіП Україна, 2015.

     Представники відомих виробників: ПАТ «Одеський консервний завод дитячого харчування», ПАТ «ВІММ-БІЛЛЬ-ДАНН Україна», ТОВ «Фірма ФАВОР» зацікавились розробками нашого університету, намітились плани послідуючої співпраці.

          

     Високий представницький рівень Міжнародного Форуму BABYEXPO стимулюватиме вітчизняних виробників дитячого харчування до розширення асортименту, покращення якості продукції, пошуку нових партнерів, а науковців і студентство факультету до нових розробок та інноваційних підходів.

 

 

Баль-Прилипко Л.В.,
декан факультету харчових технологій та
управління якістю продукції АПК 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook