Продовжується проведення курсу лекцій з підвищення правової освіченості в питаннях протидії корупції

6 грудня 2015 року

     В рамках проведення курсу лекцій з підвищення правової освіченості в питаннях протидії корупції в стінах НУБіП 3 та 4 грудня для студентів та викладачів факультету тваринництва та водних біоресурсів було проведено ознайомче заняття доцентом кафедри адміністративного та фінансового права Гулак Оленою Василівною.
     З метою підвищення громадянської позиції студентів та викладачів у питаннях ролі кожного окремого громадянина у формуванні сталого та розвиненого правового суспільства були розглянуті та проаналізовані основні причини, що являються корупційними ризиками та призводять до скоєння корупційних правопорушень.

    Окремо були систематизовані способи боротьби з такими негативними суспільними проявами. Активного диспуту отримала позиція студентів щодо можливості системних реальних змін як у державі у цілому, навчально-науковому співтоваристві, так і в стінах рідного навчального закладу.
    Широкого обговорення набули основні позиції з оновленого антикорупційного законодавства. Були проаналізовані новели, що визначають принципово нову систему державних антикорупційних органів, покликаних активно протидіяти зазначеним негативним проявам.
    В цілому слухачі високо оцінили як поступ керівництва університету щодо поширення та популяризації правових основ у питаннях подолання будь-яких нестатутних проявів у стосунках «викладача-студента» у стінах навчального закладу, так і безпосередньо матеріал з основ та новел антикорупційного законодавства.

 

Олена Сергіївна Яра,

декан юридичного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook