Відбулася зустріч керівництва університету з аспірантами

19 жовтня 2015 року

     19 жовтня відбулася зустріч керівництва університету з аспірантами. Цього року до аспірантури на стаціонарну форму навчання вступили 37 молодих людей і 38 – на заочну.

     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко привітав їх зі вступом та наголосив, що основне тепер – працелюбність. Адже за словами видатного українського вченого Петра Василенка, на розрахунках якого базувався американський проект «Аполлон», в основі успіху кожного науковця – природній потенціал. І його кожен з сьогоднішніх аспірантів з успіхом продемонстрував відмінними оцінками. А тепер час працювати над собою, поглиблювати свою фундаментальну і гуманітарну підготовку. Для цього в університеті є всі умови: працюють 23 спеціалізовані ради, молодим науковцям готові надати необхідну консультацію і допомогу.
     Але особливу увагу слід приділяти зв’язкам з виробництвом. У складних реаліях сьогодення, у кращих умовах знаходяться саме ті науковці, які співпрацюють з виробничниками. Вони йдуть в ногу з часом і їх розробки та консультації потрібні сьогодні бізнесу. Крім того, це дає ще й можливість заробляти гроші. Але не забувайте, що платять виключно тим, чия порада дійсно дорого коштує, відзначив ректор.

    

     Перший проректор Ігор Ібатуллін додав, що НУБіП готує кандидатів наук за 83 спеціальностями. Більшість аспірантів захищається теж в університеті. У сьогоднішніх умовах просто вищої освіти часом вже недостатньо, зауважив він. Тож навчання в аспірантурі, здобуття наукового ступеня – то капітал, який вкладається на перспективу.

     Ігор Ібатуллін нагадав порядок подання документів, нові правила (за ними дисертацію слід захистити не пізніше, як через рік після закінчення навчання в аспірантурі) та високі вимоги до наукових робіт. Після чого відповів на ряд запитань відносно термінів подачі документів, умов навчання, договорів про працевлаштування, можливостей дострокового захисту роботи, публікації статей тощо.
     Роботу з аспірантами продовжила завідувач відділу аспірантури і докторантури Олена Барабаш, яка обговорила з аспірантами організаційні та ряд інших питань.

Ірина Білоус
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook