Ульяна Білусяк: Гостинність як покликання: мій вибір – спеціальність «Готельно-ресторанна справа»
Що Вас найкраще характеризує як особистість? Розкажіть трохи про себе.
— Мене звати Ульяна БІЛУСЯК, я навчаюся в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України на другому курсі. У вільний час вчуся грати на гітарі. Люблю грати в баскетбол з друзями та готувати.
Що стало головним фактором у вашому рішенні обрати для навчання саме НУБіП України?
— Крім якісної освіти, для мене також важливе навчальне середовище. НУБіП України знаходиться в екологічно чистій зоні Києва, має сучасну інфраструктуру та активне студентське життя, що створює всі умови для саморозвитку. Саме НУБіП України, на мою думку, пропонує найкращу освітню програму «Готельно-ресторанна справа», що поєднує теоретичні знання з практичними навичками.
Чим вас приваблює спеціальність «Готельно-ресторанна справа» і які можливості ви бачите для себе в цій сфері?
— Мене захоплює те, що готельно-ресторанна справа — це жива, активна сфера, яка постійно розвивається. Кожен день у цій сфері не схожий на попередній і завжди є можливість вдосконалюватися. Крім того, готельно-ресторанний бізнес має міжнародний характер. Це відкриває для мене перспективи працевлаштування не лише в Україні, а й за її межами. Дана сфера пропонує широкий вибір посад — від адміністратора до генерального менеджера чи власника бізнесу. Я планую розвиватися професійно, поступово рухаючись кар’єрною сходинкою.
Які особисті якості та навички, на вашу думку, допоможуть вам досягти успіху в готельно-ресторанному бізнесі?
— У цій галузі необхідно вміти розвивати нові ідеї, продукувати оригінальні концепції, меню або розважальні програми для гостей. Я завжди відкрита до нових ідей і прагну вносити інновації.
Що вас найбільше цікавить у цій сфері: управління готелем, ресторанний сервіс, організація заходів чи щось інше?
— Я цікавлюся розвитком нових концепцій закладів, маркетингом в сфері гостинності, а також інноваційними трендами у гастрономії та дизайні інтер’єрів. Мені хочеться бути в курсі сучасних тенденцій, щоб створювати інноваційні та популярні бізнеси.
Які ваші мрії та плани щодо майбутньої професійної діяльності?
— Моя мета — працювати в міжнародному готельно-ресторанному бізнесі, здобувати досвід в різних країнах і розвивати свою кар’єру на міжнародній арені. Мене цікавить, як різні культури та підходи впливають на індустрію гостинності, і я хочу внести свій вклад у розвиток цієї сфери в глобальному контексті.
Я мрію бути частиною команди, яка буде працювати над інноваціями в готельно-ресторанній сфері, інтегруючи новітні технології, стійкі практики і нові тренди в обслуговуванні клієнтів. Хочу бути тим, хто вносить свіжі ідеї і створює унікальні бізнеси, які відповідають вимогам сучасного світу.
Як ви уявляєте свій внесок у розвиток готельно-ресторанної сфери, навчаючись у НУБіП?
— Мій внесок у розвиток готельно-ресторанної сфери полягає в тому, щоб підвищити рівень обслуговування та створювати неперевершений досвід для гостей. Я хочу навчатися у НУБіП України, щоб опанувати найкращі методики управління персоналом і сервісу, а потім застосовувати їх на практиці для покращення якості послуг у закладах гостинності.
Чи плануєте ви поєднувати навчання з практикою або стажуванням у готелях та ресторанах?
— Так, я планую поєднувати навчання з практикою та стажуванням у готелях та ресторанах. Вважаю, що отримання практичного досвіду є дуже важливим для розвитку в цій сфері. Під час стажувань я зможу застосувати теоретичні знання на практиці, працювати з досвідченими фахівцями і вивчати нюанси роботи готельного та ресторанного бізнесу. Це дозволить мені краще розуміти потреби клієнтів та підвищити ефективність своєї роботи в майбутньому.
Ульяно, щиро дякуємо тобі за цікаве інтерв'ю та твоє бачення розвитку готельно-ресторанної сфери! Приємно бачити, що ти маєш глибокий інтерес до цієї галузі, адже саме такі вмотивовані молоді люди стають рушійною силою її вдосконалення та модернізації. Бажаємо тобі успіхів у складанні іспитів, натхнення та впевненості в собі! Сподіваємося зовсім скоро побачити тебе в стінах НУБіП України серед наших студентів і майбутніх фахівців індустрії гостинності!
Розмовляла доцент кафедри
готельно-ресторанної справи та туризму
Ірина КУДІНОВА