4 лютого 2025 року
НУБіП України
Профорієнтаційна діяльність є важливою складовою роботи НПП кафедри технологій виробництва молока та м’яса, оскільки сприяє залученню абітурієнтів до навчання та формуванню їхньої професійної орієнтації. Співробітники кафедри активно працюють у цьому напрямку, використовуючи різноманітні методи і форми роботи. Викладачі факультету відвідують навчальні заклади, де розповідають про переваги навчання на факультеті, можливості працевлаштування випускників та перспективи професійного розвитку. Завдяки системній профорієнтаційній роботі факультет тваринництва та водних біоресурсів залучає мотивованих абітурієнтів, сприяючи формуванню висококваліфікованих спеціалістів у галузях тваринництва та водних біоресурсів. Подальший розвиток профорієнтаційних заходів сприятиме збільшенню кількості студентів та зміцненню іміджу факультету.

Протягом січня доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса Тетяна Антонюк провела профорієнтаційну роботу на Вінниччині. Були проведені зустрічі із учнями Сутисківського ліцею Вінницького району, Шляхівського ліцею імені Г.Й. Кузика, Джулинського ліцею, Устянського ліцею, Війтівського ліцею, Флоринської ЗЗСО І-ІІІ, Баланівської ЗЗСО І-ІІІ ступенів та Бершадського ліцею №1 ім. А. Матвієнка Гайсинського району.
Під час заходів майбутні абітурієнти отримали детальну інформацію щодо спеціальності та можливості, які надає навчальний заклад. Тетяна Антонюк розкрила перспективи навчання на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. Також учні мали змогу задати питання та отримати вичерпні відповіді. Обговорили особливості навчання в університеті.
Окремим блоком надано актуальну інформацію щодо вступу, прохідного бала, шансів навчатися за бюджетні кошти, підкреслено можливість отримання додаткових балів під час вступу за участі в консультаційно-підготовчих курсах, що проводить університет.
Майбутнім студентам було цікаво дізнатися про сучасні освітні підходи, які використовують в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Тетяна Андріївна розповіла про закордонні практики, участь у конференціях та наукових розробках студентів та можливість долучатись до масштабних профільних заходів.
Окрім цього, Тетяна Антонюк запросила усіх на екскурсію до Голосієво. Це чудова нагода особисто познайомитися з університетом, поспілкуватися з викладачами та студентами, дізнатися про особливості вступної кампанії 2025 року й зробити впевнений крок до омріяної професії.
З усіма вище зазначеними закладами освіти було укладено договори щодо співробітництва та організацію взаємовідносин.
Попри складну безпекову ситуацію у прикордонні, докладаючи значних зусиль колективи ліцеїв цих регіонів, продовжують навчання учнів за цих умов. Аспірант кафедри Олександр Наталич відвідав та провів профорієнтацію у Великосамбірському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області.
Він ознайомив учнів ліцею з Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Факультетом тваринництва та водних біоресурсів. Розповів про місце їх розташування, структуру, переваги навчання, та умовами проживання у гуртожитках. також він із задоволенням відповідав на поставлені питання учнів та запросив їх відвідати НУБіП України.
Тетяна Андріївна щиро подякувала директорам, заступникам навчальних закладів за можливість проведення таких заходів та плідну співпрацю: Марії Дідух, Людмилі Кравець, Михайлу Шевчуку, Івану Кустричу, Володимиру Джужуку, Василю Усатюку, Олександру Оструку та Дмитру Сокуру. Олександр Володимирович також висловив щиру вдячність директору Наталії Давиденко та колективу ліцею за можливість проведення профорієнтації та співпрацю, відповідно до укладеного договору.
Працюємо разом задля майбутнього України, адже це важлива справа – допомогти молоді вирішити питання щодо майбутньої професії та знайти свою справу до душі.
Дмитро НОСЕВИЧ
доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса