Молодий науковець Андрій Карп’юк представив університет у V міжнародному семінарі із застосування нанотехнологій

25 липня 2015 року

 Нещодавно в Туреччині проходив V міжнародний семінар із застосування нанотехнологій (IWANN 2015, Ankara, Turkey). Серед 40 учасників (30 іноземних та 10 з Туреччини) з 9 країн світу був і представник НУБіП України - аспірант лабораторії біосенсорики Андрій Карп’юк.

Семінар проводився за ініціативи ООН з промислового розвитку Туреччини та Бількентського університету при підтримці Міністерства науки, промисловості та технологій Туреччини. Учасники ознайомилися з обладнанням для виготовлення мікро- і наноматеріалів національного наукового центру нанотехнологій (UNAM, Туреччина), включаючи системи тонкоплівкового осадження, плазмового травлення, високотемпературних печей, літографії, пост-обробки та обладнання для електричних та оптичних характеристик наноматеріалів.
 
Протягом першого тижня вчені Прінстонського університету (USA), університету Темпере (Фінляндія), а також з центру UNAM (Туреччина) прочитали курс лекцій про сучасний стан нанотехнологій в світі. 
 
А представники всіх країн виступили з презентаціями своїх наукових установ та досліджень. Андрій представив лабораторію біосенсорики НУБіП України та доповів про останні досягнення та перспективи досліджень.
 
 
Наступний тиждень став тижнем практики. Всім учасникам була надана можливість безпосередньо провести фундаментальні дослідження з вирощування та синтезу нанорозмірних матеріалів, які потім можна використовувати як чутливу поверхню для різноманітних біосенсорів. 
 
Ці роботи проводились на обладнанні Atomic Layer Deposition systems, ICP plasma etcher systems, LPCVD + RTA systems, Sputtering & PECVD systems, Cleanroom SEM, Thermal and E-beam evaporator тощо.
 
Наразі тривають переговори про подальшу співпрацю лабораторії біосенсорики НУБіП України та центру нанотехнологій UNAM Бількентського університету.
 
Ірина Білоус
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook