Готуючись до нового навчального року

20 липня 2015 року

 20 липня відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючі його, ректор Станіслав Ніколаєнко ознайомив з результатами робочої поїздки до Грузії – підписано угоду про співробітництво з Грузинським технічним університетом, домовлено про поглиблення зв’язків з Академією аграрних наук. Загалом, країна справила неоднозначне враження: з одного боку, вдалося провести реформи в комунальному господарстві, налагодити інфраструктуру, оновити чиновництво, а з іншого – склалася надскладна ситуація в агропромисловому комплексі. Два університети – аграрний і зооветеринарний - були об’єднані, до них додали науково-дослідні інститути академії наук. А потім… приватизували. Що і призвело до втрати підготовки кваліфікованих кадрів для галузі. Зараз ситуація поліпшується: відкрито аграрний факультет в Грузинському технічному університеті, а при міністерстві АПК створено центр, який займається дослідженнями.

 
Потому перейшли до планування роботи на тиждень. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про результати засідання Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, в якому він брав участь. Перше: Мінекономрозвитку надасть Міносвіти право коригувати держзамовлення. Друге: збільшити обсяги держзамовлення, хоча про конкретні цифри говорити ще рано. Третє: приділити особливу увагу університетам, що передислокувалися із зони АТО.
 
Начальник навчального відділу Оксана Зазимко повідомила про урахування пропозицій університету щодо врахування середнього балу диплому бакалаврів при вступі на магістратуру в ЄДЕБО. 
 
Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук проінформував про готовність до створення в університеті центру грантової роботи, який спільними зусиллями фахівців навчально-дослідної частини і міжнародників допомагатиме вченим подавати заявки на отримання міжнародних грантів. До речі, наш університет, спільно з Варшавським університетом наук про життя, виграв грант за програмою мобільності студентів і викладачів. Також Канадське бюро міжнародної освітипідтвердило наміри включити НУБіП до участі в конкурсах на фінансування досліджень.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтних робіт у першому корпусі, гуртожитках №№6 і 7, а також покрівлі на корпусі №12. Домовлено, що після зарахування до магістратури буде проведений тижневик по очищенню третього корпусу.
 
Голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко проінформував ректорат про хід оздоровлення в спортивно-оздоровчому таборі «Академічний». Так, вже триває третій заїзд, база заповнена на 80%. Також продовжить свою роботу спільна з студентським самоврядуванням комісія з перевірки якості харчування у їдальнях університету.
 
Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило доповів про проведені наради з керівниками госпрозрахункових структурних підрозділів щодо активізації надходжень до спецфонду. Також університет, спільно з Всеукраїнським студентським волонтерським рухом, надає допомогу дитячому табору «Труханова Січ», в якому перебуває малеча з тимчасово окупованих територій. Вже надані необхідні продукти харчування, дрова, ліжка тощо.
 
Учений секретар Оксана Барановська, керівники відділів - спеціального Сергій Лаговський, кадрів Валентина Шаповал, юридичного Андрій Бова, начальник військової кафедри Анатолій Есаулов, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіли про діяльність підрозділів та завдання на поточний тиждень.
 
Завершуючи засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші - контролювати вступну кампанію і підготовку до відзначення Дня знань. Валерію Іщенку – проаналізувати готовність корпусів та гуртожитків до навчального року. Оксані Барановській – підготувати план підготовки до серпневої вченої ради. Володимиру Курилу – забезпечити реалізацію овочів власного виробництва на території університету.
 
Також були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook