Вчена рада затвердила зміни до правил прийому

10 липня 2015 року

 10 липня відбулося позачергове засідання вченої ради університету. Розпочинаючи його ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що зібрання викликане об’єктивними причинами. Адже Державна акредитаційна комісія ліцензувала шість напрямів підготовки і спеціальностей, які подавав університет, вже після останньої проведеної вченої ради. Тож ряд деканатів звернулися з проханням зібратися ще раз, аби мати можливість здійснювати за ними набір студентів.

 
Відповідальний секретар приймальної комісії Ігор Ільчук оголосив перелік цих спеціальностей та обсяги прийому на них. Відкрито три нові напрями підготовки бакалаврів – комп’ютерна інженерія, програмна інженерія, туризм. При вступі на всі три профільним предметом є математика. Для комп’ютерної інженерії і програмної інженерії ліцензовані обсяги на денну і заочну форми навчання складатимуть по 50 на кожен. Для туризму ця цифра вдвоє менша – 25. За новою спеціальністю - транспортні технології та засоби в агропромисловому комплексі готуватимуть магістрів. Ліцензований обсяг підготовки – 50, форма навчання – денна. Вченої ради підтримала пропозиції деканів та внесла зміни до правил прийому.
 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін поінформував про створення університетської Алеї Слави. Сама ідея її створення очевидна – університет, як і людина, не може існувати без пам’яті. Ігор Ібатуллін нагадав попередній перелік кандидатур видатних вчених, яких буде увіковічнено на ній - Миколу Чирвинського, Петра Василенка, Володимира Пересипкіна, Павла Пшеничного, Петра Власюка, Антона Скороходька, Івана Мартиненка, Євгена Алексєєва. Місце для Алеї обирали кращі архітектори міста, враховуючи усі фактори. 90% всіх робіт оплачуватиметься спонсорами та благодійними фондами.
 
 
 
Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило запропонував кандидатуру видатного правознавця Василя Янчука
 
Ще одним питанням, яке підняв Ігор Ібатуллін був захист дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата наук. Відповідно до нового Закону «Про вищу освіту» особи, які закінчили аспірантуру, мають право на захист дисертації протягом року. 
 
Начальник навчального відділу Оксана Зазимко довела до відома членів вченої ради інформацію про розподіл обсягів держзамовлення між вищими навчальними закладами. 
 
Керівник університету також нагадав, що 1 вересня започатковується нова традиція. Всі першокурсники зачитають присягу та підпишуться під нею. Текст присяги буде доопрацьований і опублікований на сайті університету.
 
Ірина Білоус
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook