Викладачі і студенти гуманітарно-педагогічного факультету на ток-шоу «Дебати PRO»

18 червня 2015 року

17 червня з ініціативи декана гуманітарно-педагогічного факультету професора Василя Шинкарука науково-педагогічні працівники кафедр історії і політології (Білан С., Калуга В., Костюк О., Лановюк Л., Скляренко О., Хвіст В., Ятченко В.), педагогіки (Кручек В., Маценко Л., ст. лаборант Палагнюк М.), соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті (Блозва А., Лапа О., Ковальчук Т.), філософії (Горбатюк Т., Самарський А., Культенко В., Гейко С., Савицька І.) та студенти 1-2 курсів побували напередачі «Дебати PRO», що в прямому ефірі транслює перший національний канал.


Ток-шоу було присвячене обговоренню адміністративної реформи та ефекту, який від цього матимуть регіони. Експерти відстоювали думку, що це хороший шанс підсилити місцеве самоврядування, який не можна втратити. Те, що тема актуальна і до реформи ще є багато запитань, засвідчили гострі суперечки і дискусії в ефірі. Вперше вступний раунд не був закінчений вчасно.


Оскільки реформування торкнуться також сільський територій, а НУБіП готує фахівців для аграрної сфери, наші колегине залишилися осторонь обговорення проблеми. Приємно, що думка доцента Володимира Калуги про необхідність підвищення інформованості громадян про реформу була оцінена експертами як першочергове завдання на шляху втілення новацій в життя.

Крім того, гості студії запропонували ще й інші компромісні рішення проблеми. Серед них – створити органи самоорганізації населення, можливості вирішення конфліктів безпосередньо на рівні міністерства,готувати фахівців для роботи в органах місцевого самоврядування, вивести рахунки місцевих громад із підпорядкування казначейству, запровадити механізм місцевих референдумів, розпочати реформи з адміністративно-територіального розмежування.

Ольга Наконечна


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook