Закінчення навчального року та вступна кампанія – головні завдання на найближчий період

8 червня 2015 року

     8 червня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Як зазначив очільник вишу, дві великі події – випуск і прийом на навчання студентів – визначають вектор роботи на найближчий період. Тому адміністрація концентруватиме всі зусилля, аби вони пройшли організовано.

 

     Потому перейшли до розгляду стану виконання доручень і поточних питань.
     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша підбив підсумки проведення зустрічей випускників на факультетах і в ННІ. Зауважив, що не скрізь керівництво структурних підрозділів брало участь у цих зборах, не провело профорієнтаційну роботу. До розгляду на вчену раду готується нова концепція організації практик для студентів. Цієї п’ятниці, 12 червня о 14.00 відбудуться установчі збори загальноуніверситетської ради роботодавців.

     Учений секретар Оксана Барановська акцентувала увагу на зміні підпорядкування університету – відсьогодні всі печатки і офіційні бланки міститимуть назву Міністерства освіти і науки. Найближчим часом буде проведена нарада з керівниками підрозділів щодо ходу реалізації конкретних завдань.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко повідомила про розгляд ліцензійних справ для підготовки магістрів за спеціальностями «Прикладна економіка», «Освітні вимірювання», бакалаврів – «Туризм», «Комп’ютерна інженерія», «Системна інженерія». Ведеться активна робота з виготовлення дипломів і додатків для них.
     Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук доповів про проведену профорієнтаційну роботу для іноземців. За його словами, абітурієнти виявляють жвавий інтерес, з ними підтримується контакт і надається необхідна допомога. Також на цьому тижні проходитиме аудит стану виконання міжнародних договорів з університетами-партнерами. Його підсумки будуть підбиті на нараді з відповідальними за міжнародну діяльність у структурних підрозділах.
     Начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій Василь Туринський проінформував про стан посівів у навчально-дослідних господарствах. В цілому ситуація добра, йде догляд за збіжжям. У господарствах ведеться активна заготівля сіна та підготовка до жнив.

 

     У центрі роботи відділу кадрів – відпускна кампанія та робота з пенсіонерами, про що і доповів начальник відділу Микола Михайліченко.
    Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко поінформував ректорат про підсумки міжнародної виставки «АГРО – 2015» та вніс пропозицію на майбутнє розташувати виставкові стенди університету не лише в одному павільйоні, а на всій території виставки. Відсьогодні розпочинається аудит діяльності всіх наукових лабораторій в університеті. По його результатам буде проведений семінар з завідувачами лабораторій щодо поліпшення їх роботи. 23 червня планується традиційний День поля.

 

     Голова профспілкової організації працівників Ростислав Тарасенко поінформував про заходи для поліпшення умов відпочинку в спортивно-оздоровчому таборі «Академічний». Зокрема, вже другий день на території табору працює будівельна бригада, закуплені та встановлюються бойлери для підігріву води, холодильники та інше устаткування. Вкотре Ростислав Олександрович наголосив та закликав співробітників і студентів активніше визначатися з датами заїздів та купувати путівки.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів, що у 6-му та 7-му гуртожитках розпочалися ремонтні роботи. Активно ведуться будівельні роботи в першому навчальному корпусі.
     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін поінформував про стан інформатизації і акцентував увагу не необхідності оновлення, модернізації комп’ютерної техніки. Систематично збільшується покриття мережі Wi-Fi, проведена профілактика комутаційного вузла в четвертому навчальному корпусі.


 

     Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко звернув увагу на контролі за ходом літньої екзаменаційної сесії і завершенні навчального року. Також дано ряд доручень. Валерію Іщенку – підготувати ескіз в’їзної арки на територію університету, розробити проекти і плани розташування контактних скульптур, закласти квітник з троянд. Сергію Кваші – провести підготовку до ради роботодавців, скласти проект держзамовлення. Андрію Кудіну – внести пропозиції щодо оновлення парку комп’ютерної техніки, виготовити інформаційні буклети про університет п’ятьма мовами для іноземних студентів. Оксані Барановській – підготувати проект плану відзначення Дня знань. Володимиру Отченашку та Вадиму Ткачуку – опрацювати питання створення центру по залученню іноземних інвестицій в наукові розробки.

     Також розглядалися йінші питання життєдіяльності університету.


Денис Рудень

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook