На факультеті землевпорядкування розпочала роботу Рада роботодавців

28 травня 2015 року

     У рамках успішної реалізації положень «Голосіївська ініціатива-2020» на часі постало завдання створення ради роботодавців факультету землевпорядкування.

    

     Вона покликана забезпечити високу якість професійної підготовки фахівців на основі комплексного підходу співробітництва факультету з найбільш потужними зацікавленими підприємствами і організаціями – провідними роботодавцями для наших випускників.
     Тож 26 травня крім учасників ради на її перше засідання зібралися також завідувач кафедр та провідні науковці факультету землевпорядкування.

     Першим питання порядку денного було обрання голови, заступника і секретаря ради. Отож, на посаду голови Ради роботодавців факультету землевпорядкування було обрано Яцука Ігора, генерального директора ДУ «Інститут охорони ґрунтів» Міністерства аграрної політики і продовольства України («Держґрунтохорона»), його заступником і секретарем Мединську Наталію, заступника декана факультету землевпорядкування.

     Також до її складу ввійшли:
Бегаль Людмила – головний інженер проекту УкрНДІПроцивільсільбуд;
Вовк Анатолій - голова Всеукраїнської громадської організації «Спілка землевпорядників України»;
Галас Сергій – директор ПП «Аршин», м. Яготин;
Диптан Сергій - начальник відділу контролю за дотриманням ліцензійних умов Управління державної експертизи та ліцензування Державної служби геодезії та кадастру;
Долинський Ігор – директор департаменту державного земельного кадастру Державної служби геодезії та кадастру;
Дорош Йосип – директор державного підприємства «Київський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою»;
Кошиль Андрій - президент Асоціації «Земельна спілка України»;
Краснолуцький Олександр – директор департаменту землеустрою, використання та охорони земель Державної служби геодезії та кадастру;
Кулаковський Максим – директор ТОВ «Геомакс», м. Київ;
Кулаковський Юрій– заступник директора департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, начальник управління формування ринку землі;
Овсієнко Олександр – директор ПП «Дарін», м. Переяслав-Хмельницький;
Пілат Олег - начальник відділу методичного супроводу державного земельного кадастру державного підприємства «Центр державного земельного кадастру»;
Полтавець Анатолій – директор ТОВ «Лідер Плюс», м. Київ;
Сосса Ростислав – директор державного науково-виробничого підприємства «Картографія»;
Тарнапольський Андрій – заступник генерального директора-керівника технічних програм державного підприємства «Центр державного земельного кадастру»;
Ткаченко Олександр – начальник управління земельного кадастру Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
Цвях Олег - в.о. начальника Головного управління держземагентства у м. Києві.

    

     

     Всім присутнім було запропоновано до затвердження проект положення про Раду роботодавців факультету землевпорядкування, в який буде внесено зауваження та доповнення у робочому порядку.
     Під час засідання склалася дуже жвава дискусія. Як представники державних органів, так і виробничники висловили надзвичайну необхідність створення такого дорадчо-консультативного органу. Вони поділилися баченням того, яким повинен бути конкурентоспроможний на ринку праці фахівець землевпорядної галузі, адже їх готують понад 40 вишів України.

   

    

     Анатолій Вовк зазначив, що студенти старших курсів вже мають чітко визначитися з напрямком подальшого працевлаштування (чи то управлінські установи, чи то геодезичні відділи, чи то оціночні, або ж власне проектні підприємства), і в вже в конкретному напрямку працювати. Доповідач є членом фахової комісії з сертифікації інженерів-землевпорядників, де на кваліфікаційних іспитах дуже помітно «білі плями» в знаннях здобувачів. Якщо землевпорядник займається постійно лише одним з видів робіт, наприклад проектами землеустрою з відведення земельних ділянок, то вже питання з оцінки земель, бонітування ґрунтів чи охорони земель викликають певні труднощі. Це не допустимо, тому навчальні плани слід переглянути.
     Андрій Кошиль надав пропозицію внести в робочу програму дисципліни «Земельне право» розділ, який ознайомлював би майбутніх землевпорядників із проблемою вирішення земельних спорів.
      Представник приватного сектору галузі землеустрою Максим Кулаковський зазначив, що студенти ще під час виробничих практик чітко зрозуміють до чого вони прагнуть, тоді і питань з подальшим місцем працевлаштуванням не виникне, адже вже зі студентських років майбутній випускник буде залучений до землевпорядного виробництва і матиме не тільки теоретичні, а й практичні навики.
      Директор ТОВ «Лідер Плюс» Андрій Полтавець повідомив, що 90% його колективу – це випускники нашого університету та відзначив належний рівень підготовки випускників у порівнянні з іншими столичними вишами.
     Олег Цвях розповів, що на сьогодні є актуальним і вивчення історії землеустрою, адже в 70-ті роки минулого століття розроблено ряд документації за принципами, котрі не завжди зрозумілі сучасному фахівцю.
      Також з доповідями виступили декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, Наталія Мединська, завідувачі кафедр Дмитро Добряк, Іван Ковальчук та Світлана Кохан.

     Голова Ради роботодавців Ігор Яцук, підсумовуючи, висловив сподівання, що в результаті роботи виробничники складуть перелік проблем, над якими потрібно ще попрацювати саме науково-педагогічним працівникам факультету. Адже ми всі зацікавлені у тому, щоб готувати, а роботодавець – отримати конкурентоздатного фахівця.

Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook