Сучасному студенту – сучасні знання

16 травня 2015 року

     Відтворення сільськогосподарських тварин є важливою складовою селекційного процесу у тваринництві. Але, як відомо, теорія без практики є не досить ефективною. Практичне підтвердження теоретичним знанням та ознайомлення з сучасними технологіями в галузі відтворення тварин стало можливим завдяки відвіданню під керівництвом доцента кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Миколи Себи та асистента цієї ж кафедри Оксани Мельник селекційного центру ТОВ «Генетичні ресурси». Підприємство розташоване в селі Велика Олександрівка Бориспільського району Київської області. Головний ветеринарний лікар товариства Едуард Бабуш ознайомив нас з історією створення, територією підприємства та технологічними процесами.

    

     Комплекс побудований за французьким проектом та забезпечений сучасним обладнанням. Це була чудова нагода побачити сучасні тваринницькі приміщення, манеж, лабораторії тощо. Всі тварини в господарстві завезені з Німеччини та зареєстровані у племінній книзі. Вони мають високий селекційний індекс, а тому є особливо цінними для успішного ведення скотарства в Україні.

     Відвідини такого сучасного підприємства залишили незабутні враження і додали практичних навичок з питань технології відтворення тварин. Сподіваємося, що це не остання наша екскурсія на підприємства такого типу. Адже під час таких заходів вкотре переконуєшся, що професія технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва є не лише престижною, а й здатною приносити непоганий прибуток.

Студенти 2 курсу факультету
тваринництва та водних біоресурсів


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook