Я – фахівець майбутнього

4 травня 2015 року

     Завжди важко приймати рішення, які впливають на подальшу долю, особливо, коли це стосується вибору місця роботи чи продовження навчання. У червні 2015 року студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів напряму підготовки „Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” отримають дипломи ОКР „Бакалавр”. Більшість із них продовжать свій професійний ріст навчаючись в магістратурі, інші – підуть працювати за фахом.

     Із метою сприяння адаптації наших випускників на виробництві, під керівництвом наставника академічної групи студентів 2 курсу скороченого терміну навчання доцента кафедри технологій виробництва молока та м’яса Коропець Лариси Анатоліївни був проведений семінар на тему «Я – фахівець майбутнього».
     Зробити перший крок у самостійне життя, взяти на себе вантаж виробничої відповідальності, влитись у новий колектив і проявити себе – це складні проблеми, які постають перед кожним випускником, який приходить на перше робоче місце за фахом.
     У зв’язку з цим, на семінарі розглянули питання щодо завдань та обов’язків технолога з виробництва та переробки продукції тваринництва, а також зміст та сфери використання знань і умінь майбутнього фахівця.
    Студенти провели дискусію щодо нормативно-правових актів, що стосуються виробництва і переробки продукції тваринництва, проблем виробничої організації годівлі, відтворення, селекції і утримання тварин. Значної уваги надали організації виробництва і структурі сільськогосподарських підприємств, ієрархії працівників та умовам кар’єрного росту. Піднімали питання стосунків у робочому колективі, їх налагодження та виробничої етики.

     Завершенням семінару стала екскурсія на виставку «Україна аграрна – 2015», де студенти ознайомилися з сучасним технологічним обладнанням тваринництва та особливостями його застосування і обслуговування.

     За результатами семінару студенти висловили думку, що подібні заходи необхідно обов’язково проводити на випускних курсах, оскільки вони сприяють систематизації знань та навичок.



Антонюк Т.А.,
доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook