Про сучасні технології харчових продуктів на основі молочної сировини з використанням жирів рослинного походження дізнались Ph.D. аспіранти КНР факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України
В Національному університеті біоресурсів і природокористування України продовжується реалізація підготовки іноземних аспірантів.
Підготовка здобувачів PhD доктор філософії з Китайської Народної Республіки за спеціальності 181 “Харчові технології” здійснюється на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
Керівництво та викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК постійно підтримують зв’язок зі своїми здобувачами PhD доктор філософії з Китайської Народної Республіки задля покращення якості освітнього процесу.
Весняний семестр 2023-2024 навчального року для здобувачів PhD доктор філософії розпочався з вивчення дисципліни “Сучасні технології м'ясних, молочних та продуктів з гідробіонтів”.
За мету викладання дисципліни “Сучасні технології м'ясних, молочних та продуктів з гідробіонтів” поставлено формування у здобувачів як теоретичних основ так і важливих практичних навичок отримання м'ясних, молочних та продуктів з гідробіонтів спираючись на результати існуючих інноваційних технологій у галузі.
На першому занятті PhD аспірантам КНР доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ігорем Устименком була представлена тема “Сучасні технології харчових продуктів на основі молочної сировини з використанням жирів рослинного походження”.
Здобувачам PhD доктор філософії з Китайської Народної Республіки на початку заняття були висвітлені питання щодо сучасного стану молокопереробної галузі України; передумов удосконалення та розроблення нових видів молоковмісних продуктів; сучасних способів внесення жирів немолочного походження до сумішей; хімічного складу та харчової цінності жирів рослинного походження, замінників молочного жиру, овочевої, фруктової, ягідної, смако-ароматичної сировини і підсолоджувачів альтернативі цукру-піску; загущувачів, піноутворювачів та стабілізаторів.
Після вступної частини, Ігор Устименко аспірантам надав інформацію про сучасні технології харчових продуктів на основі молочної сировини - молока знежиреного, сироватки, маслянки, з використанням харчових емульсій, рослинних олій, замінників молочного жиру, отриманих методом переетерифікації, зокрема, ті, що розроблені викладачами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
PhD аспіранти КНР були вкрай зацікавлені у тематиці першого заняття дисципліни “Сучасні технології м'ясних, молочних та продуктів з гідробіонтів” та у ході його активно брали участь в обговоренні висвітлених викладачем питань.
Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК бажає своїм аспірантам наукових успіхів, творчого натхнення та якісного продовження опанування вибіркових компонентів.
Наталія Слободянюк, доцент кафедри
технології м'ясних, рибних та морепродуктів