Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» опанували на лабораторних заняттях тему «Технологія прозорих та пюреподібних супів»
Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» опанували на лабораторних заняттях тему «Технологія прозорих та пюреподібних супів»
7 листопада 2023 року
Студенти 2 курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Готельно-ресторанна справа» продовжують закріплювати на лабораторних заняттях теоретичні знання, які отримують на лекціях з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства».
Здобувачі за рецептурним збірником обрали найбільш цікаві рецепти супів, для приготування яких розробили технологічні карти та технологічні схеми. Перед початком роботи з доцентом кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Ткаченко Л.В. було обговорено та уточнено технологію приготування кожного супу.
Всього на лабораторних заняттях студентами 1 та 2 груп приготовлено 8 різних супів: грибний «Лісовичок»; домашній з локшиною; з галушками «Насолода»; рисовий «Оздоровчий»; на бульйоні «Шикарний»; картопляний з м'ясом курки; суп-пюре гарбузовий «Осіння мрія»; суп-пюре сирний «Смакота».
Після приготування супів проведено дегустацію, на якій усі види супів було презентовано, визначено особливості їх приготування та оцінено в дегустаційному листі за такими критеріями: зовнішній вигляд, колір, консистенція, запах, смак. Під час дегустації студенти критично оцінювали свої страви, відзначали позитивні технологічні показники приготовлених супів і надавали слушні зауваження для покращення їх смакових властивостей. У процесі доопрацювання технологічних карт, студентами було уточнено кількість фактичних технологічних втрат порівняно з нормативними, здійснено розрахунок харчової цінності готових супів.
Студенти на лабораторних заняттях опанували тему «Технологія прозорих та пюреподібних супів», отримали досвід, мали змогу оцінити і посмакувати різні супи, а головне підвищили свій професійний рівень.
Любов Ткаченко,
доцент кафедри
готельно-ресторанної справи та туризму