Шевченковські читання

17 березня 2015 року

12 березня студенти та науково-педагогічні працівники факультетів конструювання та дизайну і механіко - технологічного з нагоди Дня народження Т.Г. Шевченка провели конкурс-огляд «Шевченківські читання».

  Тон задав професор кафедри технології конструкційних матеріалів та матеріалознавства А.С. Опальчук. Свій виступ Андрій Савович присвятив біографії Кобзаря.

 

Естафету підхопили студенти Роман Заверуха, Роман Чередник, Валерія Крамарь, Анатолій Зануда, Світлана Браніцька, Владислав Совко, Олексій Кривонос, Максим Тарахкало та інші.

У гості було запрошено Народний хор «Гомін» під керівництвом Леопольда Ященека. Наші гості активно долучились до учасників конкурсу та показали майстер-клас читання творів Шевченка. Член спілки письменників України Петро Шульга прочитав авторський вірш про Шевченка. Не стримався і доцент кафедри технічного сервісу В.Д. Гречкосій, який теж виконав авторський вірш – звернення до сучасників за мотивами творів Т.Г. Шевченка, який викликав захоплення аудиторії.

Хор «Гомін» виконав добірку пісень на вірші Т.Г. Шевченка, а аудиторія не відпускала митців, аплодуючи стоячи.

Організатори висловили вдячність хору «Гомін» за популяризацію української пісні та вручили подяку керівництва університету керівнику Леопольду Ященку.

Лауреати конкурсу «Шевченківські читання» А.С. Опальчук, В.Д. Гречкосій, Валерія Крамарь, Роман Заверуха, Світлана Браніцька, Роман Чередник та Максим Тарахкало отримали дипломи переможців.

Учасник хору «Гомін» майстер виробничого навчання кафедри надійності техніки Омелян Григорович Гулай в цей день святкував своє 85 річчя. За плідну працю керівництво університету відзначило ювіляра Подякою. Привітав колегу і колектив кафедри надійності техніки.

Свято закінчилось спільним виконанням хору «Гомін», учасників читань та глядачів «Заповіту».

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook