Біоетична комісія НУБіП України надала ряд дозволів на використання тварин факультету ветеринарної медицини

2 листопада 2023 року
ФВМ НУБіП України
   Біоетична комісія НУБіП України є постійно діючим органом, до компетенції якого входить забезпечення провадження та здійснення контролю за дотриманням принципів біоетики у освітній, науковій та виробничій діяльності, розроблення інструктивних документів, надання дозволів-погоджень на проведення процедур на тваринах в НУБіП України.

   На черговому засіданні біоетичної комісії НУБіП України надано згоду на використання тварин в освітніх цілях кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології.

   Також, рішенням біоетичної комісії університету було надано згоду на використання тварин в наукових цілях під час виконання однієї з науково-дослідних робіт кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого.

   Після розгляду отриманих заявок та прийняття відповідних рішень біоетична комісія розглянула ряд організаційних питань. Зокрема було прийнято рішення під час розгляду заявок на використання тварин в наукових та освітніх цілях, запрошувати керівників наукових тем, завідувачів кафедр або безпосередніх виконавців для надання певних пояснень, якщо такі будуть потрібні.

   Отже, біоетична комісія очікує заявки від кафедр університету що використовують тварини в освітньому процесі, а також від докторантів та аспірантів 1-, 2- і 3 років, керівників держбюджетних, ініціативних та госпдоговірних науково-дослідних робіт, наукові дослідження яких передбачають використання тварин типу хордових, підпиту хребетних (риби, амфібії, рептилії, птахи, ссавці), під час використання ними наукових досліджень.

Надія Дишлюк,
секретар біоетичної комісії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook